Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2776


 

Dijous i divendres, se projectà al Teatre de Capdepera la pel·lícula d’animació Mascotas 2, especialment programada pel públic infantil.

La Nit de foc, és un dels actes més esperats de les festes de Sant Bartomeu. Poc després de les 23 hores, s’incià l’espectacle de foc i fum organitzat per Sa Solera Gabellina que s’ha convertit en un dels referents dels correfocs de Mallorca.

A més del bon quefer dels organitzadors i dels dimonis i bruixes, s’afegeix una participació massiva, l’estretor dels carrers de Capdepera i la gran quantitat de material pirotècnic.

Des de l’inici a la plaça de davant l’església, fins el final al pàrquing de l’escola va ser un constant amb vàries cascades de foc. Especialment espectacular va ser el pas pel carrer Fondo i l’arribada al pàrquing, a dalt de la costa de Can Capet. Però vaja, en conjunt tot el recorregut va ser un contant de dimonis amb espires i artefactes per llançar foc.



El final de festa va ser impressionant amb la plaça plena de gom a gom i dimonis per tots els costats. L’actuació acabà amb l’escenari ple de dimonis ballant al son de la percussió i els focs d’artifici.

Dissortadament, malgrat els advertiments ( especialment pel que fa a la roba) aquesta activitat sempre duu el perill de qualque cremada. Enguany tenim constància d’una jove amb cremades  de certa consideració i d’altres tractades per l’ambulància al propi pàrquing i al centre de salut de Capdepera de caràcter lleu.

El comentari general va ser que havia estat un molt bon correfoc, llarg ( gairebé una hora i mitja),  intens i amb un final espectacular.

Enhorabona a tots els que ho han fet possible. Us deixem algunes imatges del correfoc.