Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2973



El programa festiu del dissabte de Sant Bartomeu començà amb la prova esportiva de BTT coneguda com Downtown, és a dir una prova de velocitat i habilitat en bicicleta, a l'interior del poble, amb espectaculars bots i rampes. A Capdepera, la sortida es donà en el radiofar i amb un circuit espectacular que baixava fins el Teatre. La plaça de l'Orient va ser el punt on es concentrà més gent i el lloc on s'havia instal·lat una gran rampa per fer salts. La prova durà unes quanges hores i molts de veïns, aficioats o no, acudiren a veure aquest espectacle. Publicarem una noticia específica amb els resultats a la secció d'esports.



Just acabat el lliurament de premis estava programat el concert de la coral s'Alzinar a l'església de Capdepera.



Cita obligada de cada any, el concert de la Coral s'Alzinar a l'església parroquial, tampoc en aquesta ocasió hi faltà. Sempre el dissabte de Sant Bartomeu, com a aperitiu de la revetla, la convocatòria del cor més antic del poble arreplegà en aquesta ocasió un considerable nombre de seguidors que ompliren de gom a gom el temple.

 

La formació dirigida per Elionor Gómez-Quinero ens oferí el passat diumenge un repertori centrat en els grans musicals, obres que han triomfat en el món sencer, que van veure la llum a Brodway o que passaren per la gran pantalla i que hem pogut escoltar de manera reiterada des de fa dècades. És a dir, un concert d'aquells que es fan molt agradables d'escoltar, amb partitures que resulten familiars i que el públic aprecia doblement.
 

La coral començà la vetlada amb el tema d'Ennio Morricone, “River”, de la pel·lícula “La missió”. Després passà per l'Amèrica” de “West Side Story”; per “If I were a rich Man” i “Sunrise, Sunset” de “El violinista a la teulada”; el “Memory” de “Cats”; per l'entrada de “Jesus Christ Superstar” i el “Don't  cry for me Argentina” d'”Evita”; per acabar amb una selecció de la imperible “The Sound of Music” de Richard Rogers.

 

Bell concert, com dèiem, guaitant a algunes de les millor pàgines de la música del segle XX, temes que el temps ha convertit en clàssics tot i sonar-nos tan actuals. La coral va estar molt correcta, brillant en alguns moments, i comptà amb Bàrbara Femenias com a solista, Maria Antònia Gomis al piano i Julià Osés a la percussió. En fi, un esplèndid concert de Sant Bartomeu, cosa a la qual S'Alzinar ens té acostumats.



I la nit acabà amb la revetlla de Sant Bartomeu. Actuaren tres grups: l'Orquestra La Tinbrass, Val Nou i iPop's.



L'Orquestra  La Tinbrass va tenir la difícil tasca d'obrir i animar la  revetlla. De fet, fins ben entrada la nit la plaça era una mica buida i semblava que hi hauria manco gent que en altres ocasions, alguns comentaven que sent en diumenge molta gent  havia de treballar l'endemà i se n'havia afluixat de pujar a la plaça des Sitjar.

Però, així com avançava la nit, la plaça començà a omplir-se, els bars començaren a funcionar (el bar de festes el duia l'Atlètic Escolar) i l'espai central era ple de gent que ballava. A poc a poc es retiraren les cadires i només en quedaren unes poques al fons de la plaça.





Amb Val9  damunt l'escenari, la plaça ja era de gom a gom. Gent que ballava, xerrava i se saludava. Perquè la revetlla a més de fer quatre tombs i quatre balls, és moment de trobada d'amics.  Aquest grup ens va agradar, ja duu molts de concerts a l'espatla i ofereixen un ampli repertori de temes coneguts. En acabar, la plaça encara era ben plena.





El grup que tancà la festa, IPop's, oferí més del mateix, amb una mescla d'estils d'allò més dispers. Però hi posaren ganes i mitja plaça acabà cantant la música dels dibuixos infantils i versions de cançons populars. Encara que sigui mal de creure, quan aquest grup la seva actuació, encara hi havia molta gent a la plaça. 



Entre d'altres curiositats, durant la revetlla un parells celebraven l'aniversari (molts d'anys!), hi havia un acomiadament de fadrins i un grup lluïa una samarreta amb l'anagrama "Sant Bartomeu mola, y lo sabes!" amb l'imatge d'en Julio Iglesias.  



Els grups musicals s'han afegit a la moda dels selfies i es fan fotos des de l'escenari amb el públic darrere.



L'arribada de la claror matinera, amb la xocolata i les ensaïmades, anunciava el final de la festa. Però encara faltava un plat fort: la "Diana Florejada". Enguany, una gentada acompanyà la banda de música a fer un tomb pel poble, primer Vila Roja i després Vila Nova, per tornar a la plaça des Sitjar.