Un any més, les corregudes van ser molt participades



Les festes de Sant Antoni han passat per Capdepera deixant molt bon gust de boca.  Després de  l'encontre dels dimonis, una autèntica marea de gent, amb la camisa blanca i el mocador vermell al coll, va seguir l'itinerari de les corregudes, que volta per gairebé tot el poble. Des de l'església, on es fa el primer  ball i es romp la creu de mata, els dimonis acompanyats per la Banda de música (quina banda tenim a Capdepera!, és per treure's el capell) voltaren per Vila Roja, primer, tornaren pel carrer Ciutat fins sa Creu i després feren el recorregut de Vila Nova, per acabar a la plaça de l'Orient.





 A la plaça de l'Orient feren el darrer ball, envoltats de la gentada que els havia acompanyat. Per acabar, en plena eufòria col·lectiva, els dimonis es llevaren les caretes i van ser alçats, alhora que se'ls aclamava. Així s'acabava la primera part de la tasca dels dimonis. Eren devers les sis.



Afortunadament, l'aamenaça de pluja no s'arribà a concretar, just quatre gotes en arribar al pàrquing del Gran Sol, li la festa es va poder desenvolupar sense entrebancs. Devers les set, la banda de música i els dimonis eren a punt per iniciar la segona volta, ja de nit, i visitar tots els foguerons.



Com és habitual, començaren pel fogueró del club de la Tercera Edat, a la plaça de la Constitució, on feren el primer ball. Des d'aquest moment i sempre seguits d'un bon grup de "santantoniers" incondicionals, visitaren tots els foguerons registrats. L'itinerari tornà a començar a Vila Roja per passar a Vila Nova i tornar a la cotxeria de na Vergera, on varen fer el darrer ball. Devers el polisportiu, un bon ruixat va obligar a músics i dimonis a cercar eixoplug. Afortunadament va ser de curta durada i pogueren continuar amb el seu periple, de fogueró en fogueró.



Malgrat el fred i l'amenaça de pluja, molts de gabellins feren la volta pels foguerons, tots els quals gaudien de molt bon ambient. Ens han informat que enguany se n'han encés devers 30.
Resumint, un dissabte de Sant Antoni que ens mostrà la vitalitat, i la revifada, de la festa a Capdepera.



En breu publicarem un àlbum (o dos) de fotografies de les festes per a compartir amb els nostres lectors.

Visca Sant Antoni!