Imprimeix
Categoria: Nadal
Vist: 3457

Les esglésies de Cala Rajada i Capdepera vestiren les seves millors gales per celebrar un any més la litúrgia del naixement de Jesús.




La interpretació del Cant de la Sibil·la durant les matines, els versos apocalíptics del judici final declarats patrimoni immaterial, s'ha convertit en una joia litúrgica i un signe d'identitat no sols arreu de Mallorca, sinó també a Capdepera.



A Cala Rajada, les Matines començaren a les 18h, cerimònia oficiada pel rector Josep Ramon Ortega i Mn Pere Orpí, i com ve sent habitual, hi hagué una major afluència de feligreses, que omplint gairebé tot el temple. El cant de la Sibil·la fou interpretat un any més, per Miquel Àngel De Juan Gomis, acompanyat en el Cant de l’Àngel per Núria Crespo Barrantes, al Sermó de la Calenda pronunciat per Júlia Moll Garau, i el Bon Jesús representat per la nina Lia Gelabert Guiscafré, tots ells recolzats per un estol de pastorets que cantaren un grapat de Nadales, com sempre al compàs de Maria Antònia Gomis, que dirigí també a la coraleta Verge del Carme, per acabar de repuntar la part musical de la celebració amb les seves intervencions. Aquí teniu un fragment:









A Capdepera les Matines foren molt celebrades, a pesar que l’assistència de fidels podem qualificar-la de discreta. A partir de les 20h oficià la cerimònia el rector titular de la parròquia, acompanyant els temes musicals, nadales incloses, la Coral Gabellina, dirigida per Elionor Gómez-Quintero i acompanyada al piano per Maria Martí Orpí, que entonà amb encert les notes de la Sibil·la que amb domini i seguretat fou interpretada per la incombustible Caterina Barceló Orpí i també el Cant de l'Àngel entonat per una altra veterana Elionor Martí Orpí.



Vídeo amb el cant de l'ângel i la Sibil·la íntegre:











Enguany, a la parròquia de Capdepera no es va pronunciar el Sermó de la Calenda, una peça que en els últims anys semblava haver arrelat i que no ha trobat continuïtat.

Al moment de l'adoració al Bon Jesús, es va fer amb la imatge del betlem, que moments abans, va ser adorat amb els seus cants, per en Pep Vila i na Maria Llull, fent lluir un dels moments més joiosos de la litúrgia cristiana.



El rector agraí al final de les dues cerimònies la col·laboració de tots els qui participaren activament durant les Matines i també amb els preparatius.



Més fotografies al facebook de Cap Vermell