Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 3315



Si el matí de divendres el Mercat Medieval està bàsicament dedicat a les escoles i a la gent gran, és al capvespre quan quan s'inaugura "oficialment" de la mà del pregoner i les autoritats. Malgrat tot el Mercat no s'atura i la gent aprofita per tastar, en un ambient més relaxat, el que ofereixen les paradetes del menjar. 



A les 18 hores va començar el passeig de les autoritats, des de la porta de l'Ajuntament fins a l'església del Castell, amb nombroses aturades a les paradetes del recinte de la fira, precedides del cercaviles que els obria pas.  





Abans d'entrar al recinte, es va fer, seguint el protocol, la tallada de la cinta que dóna per obert un Mercat que, de fet, ja era ben viu des de bon matí). A la Plaça de l'Orient coincidiren amb la sortida dels petits Dimonis Tamborers de s'Alzinar.



Abans de la feixuga pujada al Castell, la comitiva agafà forces amb algunes degustacions, fins a l'obligada aturada a les Herbes de Can Planetes. A tot això, l'esglesieta ja era gairebé plena.





Com estava anunciat, en Pedro Llabata va ser l'encarregat de pronunciar el pregó d'enguany. Un pregó molt personal, senzill i entranyable,  com és en Pere de Son Jaumell. El podeu llegir (i escoltar) a Cap Vermell. I, com cada any, la Coral s'Alzinar tancà l'acte amb la seva aportació musical.





Però amb el pregó no acabà la festa. Jocs malabars, espectacles d'animació, l'esperada actuació de la Solera Gabellina i el concert de la plaça de la Menjúa ompliren un divendres carregat d'actuacions fins ben entrada la nit.







No faltà l'amenaça de pluja, que per sort no arribà a materialitzar-se (hem de reconèixer que els pronòstics de Cap Vermell, que parlaven de bon temps per al cap de setmana, no s'han acabat de complir).