Imprimeix
Categoria: Darrers dies
Vist: 3272

Les carrosses compliren amb l'itinerari establert a Capdepera i arribaren fins al poliesportiu d'es Figueral a l'hora prevista.


  

Primerament, les carrosses sortiren de Vila Roja a les 19:30 hores i començaren l'itinerari previst. A la plaça de l'Orient hi havia gent que esperava impacient l'eixida dels disfressats; algunes fresses apareixien entre els més joves i no tant, alguns estrangers residents vestits de hippies, i algun  zombie vermell, que semblava que s'havia perdut durant la setmana anterior.

Seguidament, començaren a davallar des de can Patilla les carrosses, amb l'avançament de la Batucap, que anava de vikinga i feia sonar els tambors amb el retruny solemne de tot un exèrcit de piarrots. Després, varen venir els disfressats de "Som aquí gabellins", que estrenaven logo de Gustavo, vestits d'un agradable color groc, que afavoria l'ambient festiu; originals també foren els robots, uns com a titelles aèries amb molles com a braços i cames; i altres com a caixes quadrades, petites que lluïen un color platejat. La màgia de la nit esdevenia còmplice de les fresses. Vengueren també els renouers de La casa de papel, amb bona música, però que deixaven el carrer massa empaperat amb el seu repartiment fictici de bitllets. Ens cansàrem també de veure el gimnàs dels 80, amb una música de Fama que feia que els més joves es tombassin enmig del carrer per fer un bon estirament de cames. A més, les carrosses de ball es repetien. Hi hagué també un dinosaure, amb els caçadors fressats de camuflatge. També hi hagué una comparsa molt original d'ocells, de llustrosos colors verd i groc.

Posteriorment, les carrosses davallaren pel carrer Col·legi. Les famílies i amistats estaven a la vora de les seves cases, a les aceres o al cafès per veure passar la rua, que anava ballant sota el pes de la música, animada i festiva, discotequera i moderna que feia que l'instant fos més feliç i agradable, fins arribar a l'autovia, la policia local y protecció civil, acompanyà en tot moment el recorregut, que tombà a l'esquerra cap al poliesportiu, mentre la gent somreia i encoratjava les comparses, que ballaven sense aturall. Aturaren entre el polisportiu i l'Institut.

Finalment, la Batucap encetà amb una coreografia original, la festa a l'interior del recinte, una festa que semblava amb més escassa participació que altres anys, però la gresca igual d'intensa, on es va fer una conga amb els boxejadors, les magues, les viquingues dansaires i una llarga llista de disfressats que ballaven i reien en un final de festa positiu i ple de germanor. Esperem que l'any vinent hi hagi una mica més de participació, on el rei Carnestoltes pugui treure les seves millors gales.

Us deixem algunes imatges: