Imprimeix
Categoria: Premis Cap Vermell
Vist: 3610

Premi Cap Vermell 2014: “Aires Gabellins” i “Castell de Capdepera”, un merescut reconeixement a la cultura popular del nostre poble.


Presentat l'anuari 2014

 

Arribats a la 15a edició, els Premis Cap Vermell han anat més enllà del propòsit més o manco voluntarista d'un grup de gent delerosa per dir en veu alta que aquest poble té molt de què enorgullir-se. Els nostres premis, quinze anys després, són ja una fita de tot el poble, una referència ineludible en el nostre camí col·lectiu. A hores d'ara, bé podem dir que aquests guardons han estat assumits sense reserves, sense excepcions i que és el poble que se'ls ha fet seus. I és que, en definitiva, som tots nosaltres els que, un cop a l'any, feim acte públic de reconeixement dels valors més nobles de la nostra societat.

 

En aquesta ocasió, el premi ha recaigut, com tots devíeu saber, en les agrupacions de ball de bot “Aires Gabellins” i “Castell de Capdepera”. No incidirem aquí en els mèrits contrets per aquests dos col·lectius, dels quals en teniu  complerta justificació, de la mà de Josep Terrassa, en una altra part d'aquesta pàgina. Però sí que s'escau dir que la munió de gent que ha desfilat per un i altre grup, al llarg de molts d'anys, han prestat un servei impagable a la cultura popular de Capdepera i a la cultura en general, de manera que distintes generacions de gabellins s'han sumat a a aquesta tasca importantíssima, tot preservant una bona part del nostre patrimoni antropològic.

 

La festa d'aquest 21 de març va ser de les que marquen època. El teatre es va omplir de gom a gom i la vetllada va discórrer amb fluïdesa i brillantor, sense cap mena d'entrebanc, tot perfectament mil·limetrat. Na Maria Vives i en Joan Genovard foren els encarregats, en aquesta ocasió, de fer d'amfitrions i van conduir l'acte amb desimboltura i elegància, amb taules.



Una vegada més, en Suso Rexach fou l'encarregat de plasmar en imatges la trajectòria dels guardonats, i una vegada més, també, ens oferí un treball impecable, recollint tot de vivències i anècdotes d'uns i altres, i enfilant la vida dels dos grups en una única esplèndida garlanda.

I els dos grups sonaren, cantaren i ballaren, i al final ho feren plegats, enmig de l'emoció de tots els assistents. Prèviament, el president de “Cap Vermell”, Pep Terrassa, havia llegit la justificació dels guardons, i aquests havien estat recollits per Climent Crespo i Pere Llabata, respectivament, els quals, a més, aprofitaren per expressar el seu públic agraïment, tant a la gent de les pròpies agrupacions com a qui els concedia del premi, és a dir, “Cap Vermell”.





El mateix Pep Terrassa i el batle, Rafel Fernández, lliuraren els premis (disseny de Gustavo i realització d'Art en Joies, Jesús Cruz i David Montón) i després el primer edil del poble també adreçà unes paraules d'enhorabona als premiats.



Un any més també s'aprofità la festa per a presenta l'Anuari Cap Vermell, en la seva edició de 2014, més de cent pàgines a tot color que recullen la vida social, política, cultura i esportiva del poble de tot l'any passat. Un treball capitanejat per Miquel Llull, imprescindible en totes les cases del poble i que podeu trobar en els punts de venda habituals.

 
I el colofó, per no sortir del guió, va consistir en un magnífic bufet, on no hi faltà res: des dels dolços incomparables de Toni Navarro a les coques que els membres de les mateixes agrupacions havien preparat, passant per un gran assortiment de barquetes dolces i salades que nosaltres posàrem damunt la taula. En fi, una bona excusa perquè la festa, que havia començat puntualment a les 7 de l'horabaixa,  es perllongàs fins gairebé les 10 de la nit, feliços i contents d'haver viscut una gran experiència, certament inoblidable.

 


Enhorabona a “Aires Gabellins” i a “Castell de Capdepera”, més que merescuts Premi Cap Vermell 2014.

 
De la nostra banda, serà fins l'any que ve, si no hi ha res de nou.
Us deixam algunes imatges de l'acte de lliurament dels premis.