Revista Descobrir núm. 160.
Setembre 2011




Monogràfic de coleccionista!












http://www.descobrir.cat/ca/revista.php

CONTINGUTS

Dossier central / Presentació
Llevant de Mallorca
Una petita illa de pau dins la més gran de les Balears
Les comarques mallorquines no són reconegudes a nivell administratiu, però hi ha un fort sentiment d'arrelament entre els seus habitants. Els de Llevant se senten hereus d'un espai únic que aglutina cims, penya-segats, platges, cultius, ciutats, badies i ruïnes en un territori reduït.
Jaume Santandreu (text), Tolo Balaguer (fotografia), Blauset (cartografia)

Viatge màgic entre talaiots
Ruta pels vestigis arqueològics més sorprenents de Mallorca
Passejant per l'est de Mallorca trobem, mig oblidades entre camps, grans ruïnes legades pels antics pobladors de l'illa. Es tracta dels talaiots, apilaments de pedres ciclòpies que amaguen molts interrogants, però que ens permeten entreveure la llum d'una civilització que va dominar les Balears fa mil·lenis.
Carlos Garrido (text), Tolo Balaguer (fotografia)
Tocats pel Llevant
Cultura, patrimoni, natura i esport ens duen de visita a l'orient mallorquí
Cinc llevantins de soca-rel repassen algunes de les seves vivències, aficions i espais predilectes en aquest bocí de Mallorca, que és el primer de tota l'illa en veure sortir el sol, sobre el mar.
Carme Escales (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Roques que miren al mar
Un recorregut pels paisatges més inspiradors del Llevant
Sembla que una illa tan venerada pels viatgers d'arreu com és Mallorca no pugui reservar paisatges desconeguts i platges solitàries. El Llevant ofereix encara racons inèdits, penya-segats, cales i paisatges marins que no han estat conquerits pel turisme internacional.
Joan Josep Sunyer (text), Tolo Balaguer (fotografia)
Els fruits d'una terra generosa
Quatre itineraris saborosos per la Mallorca del peix, l'horta, el vi i el porc
Els denominadors comuns de la dieta mediterrània es retroben a les taules mallorquines: vins, fruits de la mar, verdures fresques... Però també hi ha elements únics, com la sobrassada, i les ensaïmades. Assaborim al Llevant tots els elements de la cuina balear.
Andreu Manresa (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Pedalant l'est de l'illa
Anem sobre rodes per Sant Llorenç des Cardassar amb la ciclista Marga Fullana
Les planúries del Llevant mallorquí es descobreixen millor amb bicicleta. Per això hem anat a passejar per Sant Llorenç des Cardassar amb una guia de luxe, la quatre cops campiona mundial de BTT Marga Fullana, que viu en aquest poble. Fem ruta per la Mallorca més agrícola i pacífica, tot xerrant amb na Marga.
Marga Font (text), Tolo Balaguer (fotografia)
Etiquetes: Mallorca, Illes Balears, Sant Llorenç des Cardassar, cala des Camps, Capdepera, Punta de n’Amer, Aubarca, Manacor
RUTES
Passejades
Escales i monuments talla XL
Ens situem al nucli d'Artà, uns pocs quilòmetres allunyat de la costa i, potser per això, poble que ha sabut mantenir les seves tradicions i el seu ambient. Haurem de pujar i baixar moltes escales per admirar el seu destacat patrimoni.
Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)
Passejades
La ciutat gran de l'est
Manacor va exercir de motor econòmic quan això del turisme quedava lluny, i avui encara hi trobem una indústria diversa. Bressol d'esportistes coneguts arreu, sens dubte no és l'indret de l'illa més bonic que es pugui visitar, però disposa d'un patrimoni força ric.
Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades
Les costes de Betlem
Resseguim un petit tram de costa llevantina. Veurem aquella aigua tan clara i de diferents blaus que convida a prendre un bany, penya-segats amb les roques que semblen esponges foradades pel vent i una magnífica panoràmica cap a Alcúdia i el cap de Formentor.
Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)