"Matemàtiques", o el que pot passar en un aula, al llarg d'una hora sense professor

   No sabem si el títol de l’assignatura, Matemàtiques, ha estat una casualitat o si ha estat triada com el paradigma d’una assignatura especialment rebutjada pels alumnes. No res sembla  casual en aquesta obra presentada pel grup de teatre del Centre Jove, els dies  6 i 7  d’agost, en el teatre de Capdepera i amb notable èxit artístic i de públic. 



   A més de la solvent interpretació del grup de joves actors i actrius, que aconsegueixen resoldre el repte de la interpretació amb molt bona nota, la història escrita per Arnau Serra resulta sòlida i convincent. Darrere la proposta, aparentment senzilla, del que pot passar a una classe quan el mestre no arriba i els alumnes decideixen fer-se seva la classe, hi ha un interessant treball psicològic dels personatges. Presentada com una obra coral, Arnau Serra aconsegueix fer creïbles els personatges, perfilant-los nítidament, dotant-los d’una història personal i mostrant les seves inquietuds i les seves pors.  Les relacions entre els personatges es van desenvolupant d’una forma progressiva i natural, fenty que gradualment apareixin en escena les seves complexitats i contradiccions, fins arribar al sorprenent final, que evidentment no desvetllarem aquí.  Sobre l'escenari són tractats temes d’interès per als joves, sense caure en el tòpic, amb dosis de cruesa, però resolts amb diàlegs frescs i combinant l’humor i el dramatisme.



    Enhorabona als quinze joves actors i actrius que representaren "Matemàtiques", i a Arnau Serra que l’escriví i dirigí. Tots plegats aconseguiren transmetre les inquietuds del jovent, que perfectament podrien ser les del jovent del nostre poble.