L'editorial Documenta Balear, molt lligada a Capdepera, fa vint anys









   L’editorial Documenta Balear, coneguda a Capdepera per editar, entre d’altres, llibres promocionats per Cap Vermell i l'Ajuntament, va celebrar el 20è aniversari a l’espai Can Alcover de Palma.
   Aquesta editorial fundada l’any 1991 va centrar la seva producció en divulgar història de les illes Balears, l’assaig i l’edició acadèmica. Però va ampliar els horitzons donant a conèixer nous valors de literatura catalana, i augmentant la producció amb col•leccions de natura, de cultura popular, de glosa, de poesia, etc.



   La festa va ser una trobada entre amics on va destacar la lectura de poesia de la col•lecció “La Cantàrida”, per part d’alguns autors.

Nota de redacció.
    Recordam als nostres lectors que Cap Vermell ha co-editat amb Documenta Balear les seves darreres publicacions "El senyor ahir" d'Aurèlia Canaan, "El plaer del boletaire" de Felip Esteva i "Black llata blues" de Biel Mir. Enguany tenim previst la publicació d'un nou llibre i n'hi ha un parell preparats pel proper anys 2012, que esperam veure publicats tan aviat com sigui posible.
   D'altra banda Documenta balear ha publicat llibre de gabellins com De l'amor i les seves aromes de Suso Rexach i Sons de Mallorca de Pere Orpí.
   Amb l'Ajuntament de Capdepera ha co-editat, entre d'altres, el llibrei DVD  Joan Rai i el seu petit país de varis autors; A la recerca d'un poble perdut, recopilació de texts de Joan Rai; el llibre i CD, La cançó tradicional a CapdeperaCapdepera Medieval segles XIII i XIV de Guillem Morro; i els tres volums recopilatoris dels guanyadors del concurs Ploma de Ferro.