Un cartell de luxe per a l’estrena de l’auditori del Centre Cap Vermell








 La posada de llarg de l’auditori del Centre Cap Vermell va tenir lloc aquest passat dimarts, dia 12, amb motiu del primer dels concerts Pianistes del Món.


  
    La primera cosa que hem de dir, abans d’entrar en detalls, és que la nova sala és molt agradable, estèticament, i molt càlida. Còmoda? També, però es fa estrany, inicialment, un escenari d’una alçada poc habitual, que sembla que distancia els artistes. Després, però, l’acústica funciona més que acceptablement, o això ens va semblar, però ens agradaria contrastar aquesta impressió amb algun professional de la música. Ho farem.


     
  Abans del concert, el batle Josep Gallego es va adreçar al públic assistent, posant l’accent en el fet que aquest era el primer concert que s’oferia en el nou auditori municipal, el qual hauria de contribuir a millorar l’oferta cultural del nostre municipi i a fer d’aquest un lloc atractiu més enllà de la temporada alta.



    Pel que fa al concert, i com deim en titulars, el cartell era de luxe. Tres pianistes reconeguts en el món de la música coneguda com a New Age foren els encarregats d’iniciar un camí musical en un centre absolutament nou, camí que confiam que sigui llarg i fructífer.  Lisa Downing, Mario López Santos i Suzanne Ciani són tres artistes de prestigi, especialment Ciani, que compta amb un currículum impressionant i una discografia de luxe.



   Tot i compartir un mateix estil de música, el concert s’encarregà de demostrar com en els matisos i els detalls hi rau la diferència. Compartint la pruïja per una música ben feta, melòdicament molt agradable d’escoltar, amb un aire reflexiu, meditatiu diríem, els tres pianistes sonaren distints, cadascun d’ells amb personalitat pròpia i definida.



   El concert l’integraren composicions dels mateixos concertistes i el públic –menys de mig aforament, diríem– premià totes i cadascuna de les interpretacions amb forts aplaudiments. Al final, tots tres plegats reberen una forta ovació de comiat.



   En acabar, i amb un ambient molt distés els pianistes conversaren amb el públic i signaren dedicatòries dels seus discs.



   I el proper dissabte, dia 16, més.