Interessant presentació del còmic Baleàric, de Miquel Moyà, a la llibreria Bolic













Dissabte dia 4 de setembre, com estava previst, les voltes de la Llibreria Bolic varen acollir la presentació a Capdepera del còmic de Miquel Moyà "Fareta", Baleàric. Com us havíem informat, en Miquel va guanyar el passat certamen d'Art Jove de còmic, cosa que suposava l'edició de la seva obra gràfica. El llibre ja havia estat presentat a l'Espai Mallorca de Barcelona, i ja se podia trobar a les llibreries , però ara tocava la presentació a Capdepera.



Aquesta presentació tengué dues parts ben diferenciades. La primera consistí en una conferència a càrrec de Miquel Flaquer, en què parlà dels còmics i els foners. La seva va ser una exposició molt documentada, amb moltes referències bibliogràfices, no exempta d'ironia, humor i reivindicació. En aquesta ocasió, Miquel Llull es recolzà en nombroses imatges que amenitzaren el seu discurs. En breu el trobareu publicat a Cap Vermell, perquè el pugueu llegir amb calma.



La segona aprt anà a càrrec dels protagonistes de la publicació: l'editor i l'autor. Plantejada com una mena d'entrevista , en Miquel Moyà anà explicant com va es va desenvolupar el procés creatiu, i quines foren les dificultats de documentació i realització i la seva satisfacció pel resultat.



Nosaltres tornam a felicitar-lo ja que ha creat un producte molt digne, interessant, de fàcil lectura, amb una estructura sòlida i uns personatges molt definits. A més, els dibuixos tenen un estil propi, molt personal. Quedam a l'espera de la segona part, tot esperant que aquest Baleàric tengui una bona aceptació, especialment entre la gent jove, a la qual va dirigit.

En acabar la  presentació hi hagué un refresc i Miquel Moyà signà exemplars, això sí, amb un dibuix.