Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2300




Continuen les propostes


de cara a les


IV Jornades d'estudis locals.









Joan Buades (Mallorca, 1963) és un investigador i escriptor especialitzat en recerca crítica sobre globalització, turisme i ambient. Llicenciat en filologia catalana (1986), té una diplomatura en Estudis Avançats en Geografia Regional (2009) per la UIB. Forma part de Grup d'Investigació sobre Sostenibilitat i Territori del departament de Ciències de la Terra de la UIB i és membre de l'equip de recerca de l'ong AlbaSud. Investigació i comunicació per al desenvolupament (www.albasud.org).

Com a autor individual, ha publicat cinc llibres, tres dels quals centrats en el paper del turisme a les Illes Balears i al món:

Els altres dos tenen a veure amb la història oblidada del moviment llibertari a Mallorca i a la proposta d’una pedagogia intercultural a l’educació de les Balears:

És coautor de diferents obres col·lectives, com ara

Ha publicat nombrosos articles i papers en diferents mitjans. Entre ells, destaquen:

- “El turisme i la justícia climática global” (a “Papers de sostenibilitat”, Ecoconcern – Ajuntament de Barcelona, núm. 25, novembre  2009).

- “Migraciones: el imán de la especulación turística y residencial” (a “Ecología Política”, núm. 33,  juliol 2007).

- “Turismo, fiscalitat i sostenibilitat: el laboratori balear” (a “Medi ambient, tecnologia i cultura” núm. 34, octubre 2003).