Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3981

 Presentació del llibre ‘El protestantisme a les Illes Balears’ a Capdepera

 
Dilluns dia 12 d’abril se va presentar a la Sala polivalent del Teatre de Capdepera el llibre de Carme Capò  El protestantisme a les Illes Balears. A la presentació assistiren l’autora, l’historiadors Pere Fullana, el pastor protestant Carles Capó i l’editor Antoni Giscafré. La Sala gairebé s’omplí, amb notable presència de membres de les distintes esglésies protestants i evangèliques de Capdepera.   

 El primer en parlar va ser l’historiador Pere Fullana  qui va fer una repàs a l’evolució del protestantisme a les Illes, des d’un caire molt personal. Entre d’altres coses assenyalà el  valor didàctic del llibre,  la seva  capacitat de sintetitzar l’historia de del fet religiós a les Balears des del segle XVI,  la necessitat de no separar la història del protestantisme de la resta de la història de la religió a les Illes.  

 L’autora, Carme Capó, agraí les col·laboracions rebudes a Capdepera, especialment de Toni Flaquer  i  Miquel Flaquer, i va fer referència a la sèrie d’article s apareguts a Cap Vermell de la mà de Josep Terrassa- En tot moment destacà la vitalitat del  protestantisme a Capdepera. Pel  que fa  al llibre comentà que preten respondre a tres preguntes: què és el protestantisme; quan va arribar a les Illes; i qui eren les persones al cap davant del col·lectiu religiós. 





L’acte l’acabà  el pastor protestant Carles Capó, qui va fer uns comentaris entorn a  l’importància de la diversitat  i tolerància religiosa, així com el diàleg permanent entre les diverses branques del cristianisme. També aprofità per a , amb un missatge en clau intern, demanar unitat als protestants de Capdepera.

El llibre ha estat editat per Documenta Balear dins la seva col·lecció d’Història Contemporània de les Illes Balears, amb un format de divulgació  i una acurada presentació.