Ruddigore, un espectacle total



Egos Teatre és un grup jove del Principat, format el 2005 per una promoció completa de llicenciats en teatre musical per l’Institut del Teatre de Barcelona. Després, aquests actors incorporarien al seu projecte Joan Maria Segura, llicenciat en direcció i dramatúrgia en el mateix Institut del Teatre, i el compositor i pianista Francesc Mora.

 
La colla va muntar com a primera obra RUDIGORE O LA NISSAGA MALEÏDA, una opereta gòtica dels autors W.C.Gilbert i A.Sullivan (Pirates, El Mikado...) i va ser estrenada a Londres el 1887. La posada en escena que en fa Egos Teatre recrea perfectament l’ambient corrosiu i pessimista de la història, plena de personatges mediocres, d’antiherois sense cap grandesa. I tot en clau d’un humor àcid, absolutament negre. Esplèndidament negre, diríem.

Image

Image

Image

 

Aquest espectacle, el passat divendres dia 24, va aterrar -i aterrir- en el Teatre de Capdepera, com un d’aquests miracles teatrals que adesiara succeeixen i que, com va passar a la cova de Fàtima, només uns pocs privilegiats (una mica més de mitja entrada) varen poder veure i ara no saben com explicar-ho a tots els que tingueren la desgràcia de no ser testimonis de l’aparició.


Image

 

Els sis actors, Anna Alborch, Lali Camps , Rubèn Montañá,  Albert Mora , Maria Santallusia i Toni Sans ens deixaren bocabadats: ballen, canten, actuen..., i ho fan tot bé. Les sis bones veus -alguna d’elles, magnífica-  es mantingueren perfectament empastades en els moments corals, al servei de la partitura,  i aguantant  perfectament i sense ressentir-se en els moments en què l’acció esdevé absolutament frenètica. El piano de Francesc Mora donà sempre la rèplica i el suport que exigien les veus, amb la virtut afegida que  la seva presència sobre l’escenari no sols no va distreure mai de la narració sinó que en va subratllar totes i cadascuna de les seves línies. 


Ruddigore
, un espectacle total. I per 5 euros!