Image

La seva companyia Hierba roja, estrena al Festival de dansa d'Euskadi, Dantzan Bilaka, el muntatge Coches Rojos, Miedo y Cafeteras.

L'any 2006, acabats els seus estudis, va guanyar la beca de dansa per a joves que convoca SA MÀNIGA.  El projecte fou In-Out-Loop (ENCUENTROS) un vertader èxit de crítica i públic. Els seus espectacles combinen la dansa contemporània, la creació plàstica, l'audiovisual i la sonora.

Continuà perfeccionant els seus estudis de dansa a Salzburg, Chelsea  Washington DC i, sobretot, a Bruxel.les on hi resideix llargues temporades. Però els seus projectes, de moment, no han tingut gran recolzament a les Illes. Toit i que ha fet diverses estades al Teatre de Capdepera, sobretot a l'estiu, mai hi ha actuat.

Enguany, per primer cop, actuarà a Palma a principis de maig en el programa de la SETMANA DE LA DANSA. Presentarà aquest muntatge i, espera poder fer una petita gira pels teatres de la part forana.


Coches Rojos, Miedo y Cafeteras va tenir la seva gènesi en l'ajuda del programa "Dantzan Bilaka " del Govern Basc. La seva producció s'ha realitzat amb la participació del Govern de Navarra i la seva Ajuda per a Muntatges escènics 2008, les Cases de Cultura de Noain i Zizur, i El centre Belga Charleroi Danses, centre coreógrafico de la comúnidad francesa Wallonie-Bruxelles.

A continuació podeu veure dos fragments en vídeo:













Sinopsi:

Una parella mediatica transita en el temps incomunicada en un dialogo constant. Camina entre imatges irreals d'una vida quotidiana i exposada a la mirada, jugant amb l'artifici de cada moment.

El joc visual i temporal, la imatge mediatica i la imatge escènica, la realitat i l'artifici continu creen en Coches Rojos, Miedo y Cafeteras, una dicotomia que es desmembra en diferents llenguatges. Un bucle constant, un renéixer de la cendra, una llum en mig d'una inquietant intuïció de violència.

Reconstrucció. Un espai on els volumenes són tractats pel mateix artista, una instal·lació que es mou aliena a l'ull que la mira. La mirada en un intermedi, entre ésto i allò, en això que potser sigui real.

Si voleu saber-ne més:


http://www.gizaetxe.ejgv.euskadi.net/r40-2168/es/contenidos/informacion/dantza_bilaka_07/es_bilaka/03_pieza.html