Presentació del DVD "Les Festes de Sant Antoni d'Artà"


DIA: Divendres dia 9 de gener de 2009
LLOC: TEATRE MUNICIPAL D'ARTÀ (Carrer de Ciutat, 1)
HORA: 20.30 hores



  

   Dia 7 de fener se presentà al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma el DVD, "La festa de Sant Antoni d'Artà"    Dia 9 es presentàrà a Artà, en el teatre municipal amb invitació, que es pot recollir al mateix lloc abans de la projecció.

   La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró i el director insular de Cultura, Maties Garcias, assistiràn a la presentació del DVD "La festa de Sant Antoni d'Artà", tercer número de la col·lecció Les músiques de Mallorca del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell.


Image
Antonia Maria Sureda, Francesc Vicens i Maties Garcias


Nota de premsa de presnetació del DVD “La festa de Sant Antoni d’Artà”
   El director insular de Cultura, Maties Garcias, juntament amb dos dels membres de l’equip de r  ecerca etnomusicològica, Francesc Vicens i Antònia M. Sureda, han presentat avui el DVD La festa de Sant Antoni d’Artà, un treball dirigit per l’investigador Jaume Ayats, que es presentarà en societat demà divendres, dia 9 de gener,  a les 20.30 hores al Teatre Municipal d’Artà.
 El material d’aquest DVD, el tercer de la col•lecció «Les Músiques de Mallorca» del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca va ser enregistrat l’any passat al poble d’Artà durant les festes de Sant Antoni amb l’objectiu d’elaborar una monografia sobre aquesta festa en el municipi. La intenció última de la proposta és aprofundir més en l’estudi d’aquesta festa tradicional tan arrelada a Mallorca i donar-ne una visió més completa que mostri amb detall tots els elements de l’esdeveniment festiu i doni veu als seus protagonistes directes.
   L’objecte d’estudi, en aquest tercer número de la col•lecció, és la festa de Sant Antoni, fent esment especial als elements que hi estan vinculats, així com també l’entorn sociocultural en el qual s’insereix la festa.
   Una primera part del projecte ha consistit en estudiar tot tipus de materials per conèixer en profunditat el tema, i la segona part s’ha centrat en implementar les primeres entrevistes introductòries. Finalment, la tercera part, ha consistit en l’enregistrament dels preparatius de la festa i de l’esdeveniment festiu pròpiament dit.
   El treball pren com a punt de partida un estudi antropològic de la festa i, per tant, els investigadors i els equips tècnics han realitzat una important tasca per establir contactes naturals amb els vertaders protagonistes de la festa per què la presència de cameres no pogués “desvirtuar” o “interrompre” l’essència de la festa de Sant Antoni.
   El resultat de tot l’estudi és el DVD La festa de Sant Antoni d’Artà, el qual es presentarà demà divendres dia 9 a les 20.30 h al Teatre Municipal d’Artà i dissabte dia 31 de gener a Barcelona, en el marc de les Festes de Sa Pobla a Gràcia.
   El DVD te una durada de 1h 32 m; els vídeos són en català i els subtítols en català, castellà, anglès, alemany i francès. Cal dir a més, que s’acompanya d’un llibret amb texts sobre el treball que avui es presenta.
   La presentació al Teatre Municipal d’Artà ha tingut una important acollida i el DVD es troba a les llibreries a un preu de 10 euros.