Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 713
Un recorregut per l’obra pictòrica de pintor gabellí Jaume Mercant (1908-1999).



L’exposició que s’inaugurà el passat divendres a la sala d’exposicions del Centre Cap Vermell, va sorgir a rel dels treballs de n’Esperança Llabrès en el llibre homònim que ha escrit, i que Cap Vermell/ Documenta Balears publicaran en breu.

L’obra exposada manté una estructura cronològica i permet fer un repàs a les diferents etapes del pintor gabellí, des de les primeres conegudes, fins les de maduresa, quan el seu particular estil es consolida.
 

Se pot dir que aquesta exposició és una ocasió gairebé única d’admirar la pintura de Jaume Mercant, ja que els quadres provenen de col·leccionistes particulars i difícilment es podran reunir una altra vegada.
 

Durant la presentació, després d’unes paraules de benvinguda del regidor de Cultura, Esperança Llabrés, comissaria del projecte i responsable de la selecció d’obres exposades, va dissertar al voltant de la personalitat de Jaume Mercant i de les característiques de la seva obra. També donà les gràcies als qui han fet possible l’exposició, i molt especialment als propietaris dels quadres que s’exposen.
 

Per la seva banda el batle, Rafel Fernández,  tancà la presentació amb unes paraules d’agraïment.
 

S’ha de dir que s’ha editat un catàleg (que ha quedat molt bé) per a l’exposició a Capdepera, i que recull els quadres exposats amb temàtica gabellina. Una exposició necessària per donar a conèixer en el seu poble de naixement l'obra de Jaume Mercat. Molt recomanable!
 

L’exposició restarà oberta fins al 15 de juny, de dilluns a divendres.

Matins de 9 a 14 h i horabaixes de 17 a 20 h.

Clica per escoltar la presentació.