Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 788

Clica la imatge per veure la portada del llibre


L'amic Tomàs Martínez ha publicat un llibre que duu per títol Cada cosa a son temps i per Nadal, neles, dedicat a les neules. 

És un llibre d'investigació sobre les neules que, a la vegada que vol ser rigorós, també vol tenir vocació d'arribar a tota la gent.
Més de 250 pàgines dedicades a: d'on ve el nom de les neules, les neules a l'antiguitat, les neules a la medicina, les neules a Nadal, les neules i la sibil·la, els neulers, persones i estris per confeccionar les neules, neules de farina i neules de paper, blanques i de colors, a celebracions religioses i a celebracions civils, desaparició del costum a Catalunya, les neules a l'actualitat, les persones que fan les neules actualment (entrevistes), les neules patrimoni cultural immaterial., bibliografia i notes d'aclariment.

Com veis un llibre molt comoplet al voltant d'una tradició mallorquina que encara es manté amb artesans que fan autèntiques meravelles. 

En Tomàs Martínez presentarà el llibre durant tot el mes de desembre a diversos indrets Mallorca. Aquí teniu el llistat de pobles on es presentarà per si voleu assistir, esperem que aviat es faci a Capdepera.

Gràcies Tomàs!