El segon concert de les XXXIII Serenates d’Estiu, el dia 7 de juliol, va ser a càrrec de BREZZA ENSEMBLE. Va ser una joia de concert. Molt especial perquè vàrem poder escoltar instruments historicistes, és a dir, instruments que són rèpliques dels instruments originals que hi havia en el període en el qual es va escriure la música que hi interpreten, música del segle XVII i XVIII.



L’ús d’instruments originals -o repliques dels mateixos- i un rigorós estudi històric de la pràctica interpretativa a través de diferents tractas i fonts, marquen el principal objectiu d’aquest grup, aconseguir una interpretació del repertori el més pròxim possible a la idea original de cadascun dels compositors. Són rares les ocasions que es pot accedir a aquest tipus de música, que per les seves característiques ens fan viatjar en el temps, pentura més que altres...



Escoltàrem el so peculiar d’un clavecí, que és l’antecessor del piano, d’una viola da gamba, amb les seves cordes de budells, que és l’antecessora dels instruments de corda fregada, -tal vegada més a prop d’un violoncel-, i d’una flauta traverso, que és la flauta de fusta, antecessora de la flauta travessera. Tot això ja ens situava, abans de començar en un concert especial. Però a més, els músics ens vàrem oferir una selecció musical excel·lent, el ritme en la successió de les peces feia que el públic estigués atent i com embadalit durant tot el concert, inclosos els moments que la viola gambista havia d’afinar i tornar afinar el seu instrument, molt molt sensible a la humitat de l’ambient. Ens guiaren amb explicacions d’allò, que amb molt de gust, interpretaven. Els tres encaixaven en el grup com a peces indivisibles i a la vegada independents, tot de refinor i gràcia musical.



A la fi del concert, nombrós públic es va apropar als instruments i varen fer preguntes sobre ells.

Dia 17 tendrà lloc el plat fort de les Serenates amb l'òpera ROMEO & JULIETA.

Per qui vulgui interessar-se per aquest grup, recomanam visitar la seva web, www.brezzaensemble.com, i si surt ha ocasió de poder escoltar-los, no dubteu a anar-hi.