Al Kulturmühle de Rechberghausen (molí cultural de Rechberghausen) prop d'Stuttgart (Baden-Wurtemberg)




La TRILOGIE iniciada l'any 2020 a Göppingen continua la seva itinerància amb un nou i bell muntatge al Kulturmühle de Rechberghausen.  Violetta Jesse i Hendrik Jansen fan d'embaixadors culturals de Capdepera amb el company d'itinerància, el també fotògraf Andreas Weidmann. 



L'exposició és preciosa. Les fotografies de Hendrik Jansen en un gran tamany són espectaculars. Les escultures de Violeta són d'una sensibilitat exquisda i les fotografies teatrals d'Andreas Weidmann són plenes de significats.


Com podeu comprovar el marc expositiu, el molí, és preciós. 


El catàleg expositiu diu de Henrik que dels tallers al Parc Nacional de Yosemite dirigits per Ansel Adams continuen donant forma a l'estil i la naturalesa de la fotografia de Mallorca i de Capdepera fins als nostres dies.
El contrast de llum i ombra crea una textura intensa i defineix una realitat individual molt especial.  Les fotografies de gran format es caracteritzen per la fascinació que fa tan important el poderós element de l'aigua amb un focus en roques o edificis excel·lents.


En les seves escultures, Violetta Jesse de Jansen mostra el potencial per a aconseguir una excel·lent harmonia a partir d'elements i formes gairebé contradictòries. Revela una passió per la imaginació, on colors i formes es fonen en un món ple de misteri i interioritat. Les seves obres, amb accents molt femenins, sovint es descriuen com a art eclèctic:
compost per diferents elements, estils i personatges, sempre a la recerca de l'harmonia.
"Per a mi, l'equilibri entre l'abstracció i la figuració és important..."


En les seves fotografies, Andreas Weidmann capta l'elegància dels ballarins i el seu especial llenguatge corporal. L'art escènic es troba amb l'art visual.  En el moment, l'estàtica es dissol. La fotografia explora l'emoció del moviment i la presenta en un tram de temps, en un espai indefinit, el moment s'allibera. “Allà on i quan siguis, deixes la teva empremta.
"La bellesa real es fa real quan aconsegueix captar i reproduir l'emoció del moment..."


No és una competència entre artistes, sinó una composició de tres (TRIO) versions de cada vocabulari individual (LOGIE).
La premsa diu que visitar aquesta exposició del grup d'artistes TRILOGIA del 25 de juny de 2022 al 17 de juliol de 2022 en la Violetta Jesse de Jansen, Hendrik Jansen i Andreas Weidmann és un objectiu que ho paga.
Però, què té d'especial aquesta exposició? Podries mirar a aquests artistes i les seves obres des de la perspectiva del molí...
El nom TRILOGIA ja el delata: hi ha tres artistes, hi ha tres punts de vista i hi ha tres afirmacions sobre la bellesa natural i la possibilitat de veure, reconèixer i experimentar el meravellós.