Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1543


Durant el mes de novembre hem pogut gaudir de la sèrie de documentals  “Cinema lliure a la biblioteca” a la biblioteca de Cala Rajada. Enguany hem pogut gaudir de tres propostes molt diferents, però totes tres molt interessants. Ja comentaren la primera projecció dedicada a Baltasar Samper, dirigida per Victòria Morell (http://www.capvermell.org/index.php/cultura/noticies/27268-tot-recuperant-la-figura-de-baltasar-samper).

Dijous   de novembre, va tenir lloc la projecció “Lladres de temps” de Cossima Dannoritzer. Aquest documental fa una volta pel món investigant com el rellotge ja pres el control de les nostres vides, com s’ha convertit el temps en diners o com es pot tornar a tenir el control d’aquest recurs preciós i finit. Una reflexió molt interessant.



Dijous, 28 de novembre, vam poder veure  “¿Dónde estás? Les enfants volés” de Sandrine Mercier i Juan Gordillo Hidalgo. Un documental impactant que planteja en primera persona el drama dels nins i nines que són arrencats a les seves mares naturals i són donats a pares en adopció. El període en que se donaren aquestes pràctiques va des de 1939 fins 1996, quan s’aprova la llei que regula les adopcions. Segons el documental en aquests anys milers de nadons van ser robats a Espanya i venuts a altres famílies lluny del país. També explica com les víctimes, des de fa uns anys, intenten esbrinar el seu origen i constitueixen una associació per denunciar públicament la seva situació... s’arriba a parlar de 300.000 víctimes.