Un concert memorable pels amants del cante jondo


 

Amb una bona presència de públic, malgrat haver reduït l’aforament com a mesura per la COVID, el cantant  José Mercé va oferir un gran concert a la Torre de Canyamel. El recital, que podríem qualificar com a íntim, va fer un recorregut pels cants que millor domina el artista jerezano.

Na Maria Morell va fer la presentació del cantant, enumerant eles seves distincions i agraint la seva presència en el concert benèfic a favor de l’Associació Amics de Tilloli, tot recordant que es tracta d’un any especialment complicat també per l’Índia, on necessiten “més que mai” l’ajuda que puguin rebre. També recordà les condecoracions i premis rebuts com el disc de diamant (per la venda d’un milió de disc al llarg de la seva trajectòria artística), al Teatre Real de Madrid

Durant el concert en José Marcé va interpretar distintes peces d’arrels populars andaluses com ara  malagueñas, seguirillas i fandanguillos de Jerez, alegrias de Cádiz, tango... completant el programa amb les cançons Al Alba i Viento. En un primer moment actuà amb l’excel·lent guitarrista  Antonio Higuero i després s’incorporà el cor (palmes) i la caixa flamenca, sempre a l’alçada del mestre.

Als seus 65 anys, en José Mercé, segueix omplint l’escenari amb la seva personalitat i la seva peculiar veu. Reivindicà el flamenc com a element cultural identificatiu d’Espanya.



Després d’un bis, el públic de peu ovacionà el cantaor jerezano i els músics que l’acompanyen.



Una vegada més el marc de la Torre de Canyamel resultà immillorable, enguany amb les impressionants escultures de Joan Bennàssar donant la benvinguda als assistents.