Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2027
El prestigiós pianista va impartir un taller pràctic a l'Escola de Música de Capdepera



 El passat dimecres 22 de maig, el prestigiós pianista de Jazz, Manel Camp, va impartir un taller pràctic d’eines per a improvisar a l’Escola de Música, en el qual va donar una sèrie de recursos senzills per començar a jugar i crear amb la música. L’activitat estava pensada per als alumnes de 3r i 4t curs de Grau Elemental, però també hi varen poder participar la resta d’alumnes que així ho varen desitjar. Sens dubte va ser una oportunitat única per conèixer i experimentar, cada un amb el seu instrument, amb un gran músic i pedagog.

Al llarg d’aquest trimestre els alumnes de l’Escola de Música estan treballant diferents aspectes de la música Jazz, ja que aquest tipus de música serà el fil conductor del concert de final de curs, que sota el títol “Swing, Swing, Swing”, tindrà lloc el proper dia 8 de maig. Dins aquesta temàtica, no podia mancar una activitat on es treballàs un aspecte tant característic d’aquest gènere musical.

Manel Camps aa iniciar-se professionalment el juny de 1970 amb el grup FUSIOON a Barcelona. Començava així una carrera de cinc anys que va consolidar el grup com a capdavanter del rock simfònic a l’Estat espanyol i, sens dubte, com la formació més lloada de les que ha donat el nostre país: Manel Camp, Santi Arisa, Martí Brunet i Jordi Camp.

La seva carrera en solitari va començar a partir de l’any 1984, amb els projectes Manel Camp Trio, el duet amb el pianista de jazz Kitflus, l’Acústic Jazz Quintet, el Manel Camp Quartet, el duet amb Llibert Fortuny, entre d’altres. L’any 1985 edita el seu primer disc a piano sol, començant una carrera personal que l’ha duit als festivals de jazz més importants. També va prendre part al cicle Music for Spain 94, de Boston; va inaugurar la temporada de concerts de la Casa dels Artistes de Moscou l’any 96, i va dur la seva música a la Setmana Internacional de Conservatoris 2002 a Sant Petersburg.

Ha estat director musical de l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona i va crear el Taller de Música Moderna Esclat de Manresa, ha estat Cap de Departament de Jazz i Música Moderna a l’ESMUC des de l’inici fins al curs 13-14. Ha impartit cursos i seminaris arreu de l’Estat espanyol. Té editats 40 discos i és autor d’una dotzena de bandes sonores.