"Si hagués de definir en quatre mots allò que per a mi ha significat la lectura d'aquest text, diria que es tracta d'un llibre bell, poètic, savi i intuïtiu".

Escriu al Diario de Mallorca de dia 2/1/2019 al seu article Bon Any!:



"I ja que parlam de bons sentiments m'agradaria acabar recomanant un llibre que vaig tenir ocasió de presentar no fa gaire a la Biblioteca de Can Sales. Es tracta de "Col·lagen per a l'ànima" (Documenta Balear, 2018), un tractat sobre el poder de la gratitud que té molt a veure amb tot això de què parlam. Els seus autors, Tolo Alzina i Pere-Jordi Munar, es varen proposar un exercici tan senzill com difícil de dur a la pràctica: passar un temps sense pronunciar cap queixa ni criticar ningú. Com a alternativa, varen anotar en una plagueta la quantitat de fets, situacions i persones a les quals mostrar-se agraït per una raó o una altra, sovint des d'una perspectiva tan òbvia com ignorada. El resultat és un llibre coral, escrit des de les premisses de la compassió i la solidaritat més essencials. Si hagués de definir en quatre mots allò que per a mi ha significat la lectura d'aquest text, diria que es tracta d'un llibre bell, poètic, savi i intuïtiu. És un llibre bell perquè ens remet a la simplicitat de les coses quotidianes (Gràcies pels matins rodons: plens d'aire fresc, sol, treball per fer i bona companyia); és un llibre poètic perquè conté imatges que ens reconcilien amb el món a través d'encertades i aconseguides metàfores (La tardor i la seva aigua, els bolets, el canvi de vestit de la natura, aquesta hemorràgia de colors que entapissa el món); és un llibre savi perquè està confegit de petites grans veritats que sovint ignoram o de les quals no en som prou conscients (Gràcies per les petites coses i per la gustosa gratitud que comporten... / La revelació, moltes vegades, no necessita llum ni taquígrafs); i, finalment, és un llibre intuïtiu perquè està escrit no tant a partir del coneixement o la cultura adquirida com de l'experiència viscuda, encara que aquesta no s'adapti sempre als nostres desitjos (Gràcies pels dies torçats, motiu d'aprenentatge i superació).

Pensau-hi un moment, sobre totes aquestes qüestions. Trobareu prou matèria per fer una bona llista de propòsits per a l'any que som a punt d'encetar. Mentrestant, us desitj a tots un feliç i venturós 2019, amb l'esperança que aquests qualificatius esdevenguin alguna cosa més que bones intencions".



Si voleu llegir l'article complet clicau a:

Bon Any!

Un gran article! Gràcies!!!