El calendari musical del municipi té marcades algunes dates en vermell, perquè no ens passin per alt, i una d'elles és el concert que el Centre Cultural Banda de Música ens ofereix cada any, l'1 de gener. I si la formació que dirigeix en Miquel Gayà ens te malacostumats, a força d'actuacions per a emmarcar, la que enceta l'any és de les que posen el llistó tan alt que ja no ens sabem conformar amb menys.

En aquesta ocasió no ha estat una excepció, ans al contrari, la Banda va sonar com mai, és a dir, com sempre, davant un auditori que no arribà a omplir l'aforament del Centre Cap Vermell, però que es va rendir a l'actuació dels músics des de la selecció de Sheherezade, de Rimski Korsakov, fins a l'apoteosi de la Marxa Radetzky, de Johan Straus I.

La primera part del concert va ser menys “vienesa”, on  a més de l'esmentada selecció de Sheherezade poguérem escoltar un arranjament de John Wasson, prou personal,  de la popular Jingle Bells (J. Pierpont); Malson abans de Nadal, del prolífic Danny Elfam, i la Dança eslava núm. 1, d'Antonin Dvorak. I tot seguit, cap a cals Strauss, s'ha dit, això sí, passant pel meravellós Vals núm. 2 de Dmitri Xostákovitx (pertanyent a la seva primera Suite de jazz, encara que de jazz en tengui més aviat poca cosa). I a cals Strauss hi entràrem de la mà del fill gran, en Johan, amb la imprescindible Pizzicato Polka; arribàrem al saló acompanyats del fill petit, n'Eduard, amb la seva elèctrica Elektrisch Polka, on altra vegada en Johan ens delità amb tres dels seus monuments musicals: Vals de l'Emperador, Tristch Trastcht Polka i El bell Danubi blau, sense el qual el Cap d'Any ens quedaria sense ànima, tants d'anys com fa que l'escoltam.

Ja hem dit que la Marxa Radetxky, del pater familias, Johan Strauss I, va cloure el concert, i tot seguir vam assistir a quelcom per a nosaltres encara no vist a cap actuació de la Banda: el director Miquel Gayà va haver de sortir a saludar fins a quatre vegades i es varen haver de tornar a interpretar dos dels temes del concert (Vals nombre 2 i Tristch Trascht Polka) enmig de l'entusiasme del públic. Per tant, parlar d'èxit és poc.


Acabat el concert la Banda de Música va oferir una copa de cava per a fer un brindis pel nou any.



El director i els seus músics es van lluir i ens deixaren amb el sentiment que l'any que ve no farà falta ni que ens convoquin: serem al Centre Cap Vermell, a les 18:30 hores, per a engatar-nos de música una altra vegada.




Aquí teniu un tast del concert. Per molts d'anys!