Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2310

El prevere gabellí va estar acompanyat pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, així com Mn. Sebastià Salom, capellà missioner; Jaume Puigserver, provincial dels Franciscans, i el P. Francesc Batle, capellà i músic.

Amb un Alel·luia llampant, mossèn Pere Orpi celebrava amb agraïment el fet de poder publicar Versos per cantar, un llibre que recolleix el cantoral litúrgic d'aquest autor, amb poemes i partitures que han esdevingut himnes populars i s'han estès per cors i congregacions, fet que recordà el  Rector de Porreres i musicòleg, Sebastià Sansó. També participaren el pare Batle (TOR), el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, així com Jaume Puigserver, provincial dels Franciscans. Pere anuncià que el mateix dia li havien concedit el Premi Aina Moll de l'OCB, a més va saber agraïr als frares que l'acompanyaren la seva presència. El bisbe Sebastià lloà la tasca de Pere i comentà que l'església també té una participació molt gran dins la cultura, i que moltes composicions han restat independentment del pas del temps, no com a altres modes passatgeres.

D'altra banda, el cor de Majors de Sant Francesc actuà en honor seu amb cants escrits per Pere Orpí com puguin ser Cantem amb alegria o No tan sols de pa viu l'home, per posar alguns exemples. El director del cor, Joan Rosselló, convidà a l'antic director, el Frai Antoni Riera a dirigir l'Himne dels nins cantors del Col·legi Sant Francesc, d'A. Martorell, TOR.

En definitiva, va ser una vetllada única amb la presència entre el públic dels editors Antoni Guiscafrè, o Lleonard Muntaner, així com el Vicari Episcopal Nadal Bernat, el professor Felip Munar i la família del poeta.
Una nit màgica amb l'estel del cel com un vers lluent dins la foscor.






Enhorabona, Pere!

A continuació vos oferim el vídeo i les cançons de l'acte de presentació:






Divendres 18 de gener farà la presentació a Capdepera on hi haurà nombroses sorpreses.