Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1771
Amb aquesta exposició conclou el programa Estiu a Ca'n Melis 2018


 

Refrescant, simpàtica i estimulant exposició de Joanna Hegemann, una dissenyadora alemanya que el Centre Melis Cursach ha tengut el bon gust i l'encert de convèncer perquè ens mostràs una minsa part de la seva obra.

Aquesta artista, autodidacta, té una gràcia i una tècnica innates i una facilitat admirable per a plasmar a la perfecció tota l'expressivitat i tota l'espontaneïtat d'una cara o d'un cos. Especialment en la sèrie dedicada a les platges – una meravella – no afalaga ni recrea físics perfectes, ans al contrari, les seves són les platges de la quotidianitat, de la gent normal i corrent,  des d'una mirada plena d'humor, de fina ironia, diríem, però també des de l'amabilitat i la gràcia suficients perquè ens sentim identificats amb els personatges dels seus dibuixos i ens hi reconeguem. Joanna Hagemann sap aglapir, al vol, aquella situació aparentment gens estètica de la parella que discuteix, de qui espolsa la tovallola o d'aquella senyora que mira d'ajustar-se el banyador, amb una mirada panoràmica que abasta un conjunt ple de vida i dinamisme.
 I ara, una recomanació, a banda de l'obra penjada a les parets del CMC, donau una ullada als sketchbooks de damunt la taula de l'entrada. Hi veureu una preciosa recopilació en què l'artista fa palès el seu domini del dibuix, des d'un insecte a un paisatge, amb el traç àgil de qui sap què vol dir i, el més important, com fer-ho. És el talent a mans plenes d'una virtuosa dibuixant que, ho confessam, ens ha captivat.

L'exposició va ser inaugurada el divendres dia 7, pel batle Rafel Fernández i la regidora  Lorena Molinillo, i romandrà oberta fins al proper dia 30. Excepte els dilluns, la podeu visitar de 19 a 21 hores, i si la visitau, com esperam que faceu, ens agraireu el consell.