Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2478

 La guia es presentà a Artà, per a commemorar el Dia del Medi Ambient 2018










 

La guia d’aus presentada el passat 5 de juny , dia del Medi Ambient , a Artà ben podria titular-se simplement “petita guia d’aus urbanes” ja que és ben útil a tots els poble de la Comarca de Llevant (i per extensió de Mallorca). El cas és que aquest llibret amb texts i dibuixos de Cati Artigues és una petita joia, tant pel preciosisme dels dibuixos com per la seva utilitat. El disseny de Toni Muñoz també resulta molt adient.

El resultat ha estat un llibre de 72 pàgines preciós: belles il·lustracions, informació concisa i suficient, escenes localitzables i properes, dibuixos que ajuden a l’identificació de les espècies, distribució per hàbitats... Una bona guia de les aus que ens envolten als  nostres pobles.

El text esta dividir en  varis apartats com ara la presentació, els consells a tenir en compte per l’observació, els hàbitats, l’índex d’espècies (54)  i  recomanacions. El gruix del llibre correspon a la distribució  de les aus a diversos hàbitats: la costa, la depuradors, el torrent, l’arbrat, els camps i horts, els jardins, terrats i teulades... Una distribució molt adequada ja que afavoreix l’identificació i presenta “escenes” que aporten un valor pedagògic afegit.

Les imatge de na Cati  Artigues són precioses i reprodueixen els ocells al detall.

Enhorabona als autors, Cati i Toni, i a l’Ajuntament d’Artà per aquesta magnifica iniciativa. Una gran forma de celebrar el Dia del Medi Ambient, posant en valor el ric patrimoni natural que ens envolta.

La distribució del llibre és gratuïta.