Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3829

La Torre

Cega

s'omple

de

música:

4, 13,

18 i 25

de juliol.

I són

21 anys!




 Venda anticipada d’entrades
• Oficina d’Informació Turística (Plaça dels Pins - Cala Rajada Tel. 971 56 30 33)
• Socis a partir del 18 de juny
• No socis a partir del 25 de juny
• Les entrades reservades per telèfon s’han de retirar abans de les 21.30 h. a taquilla.
• A la taquilla, 1 hora abans del concert    
 
 Preus
 
Concerts      Butaca    Escala
 
04 de Juliol     22.-        12.-
13 de Juliol     22.-        12.-
18 de Juliol     22.-        12.-
25 de Juliol     22.-        12.-
Abonaments   77.-        42.-
  
  
50 % de descompte sobre el preu de cada concert per als socis.
50 % de descompte per a estudiants presentant el carnet (només per a escala). 


Enguany estrenen una web:


http://www.serenatesdestiu.com/paginas-cat/2008.html



4 de Juliol 2008 - CHERYL STUDER, soprano - Jonathan Alder, piano

 CHERYL STUDER

Admirada i aclamada per tot el món, la soprano Cheryl Studer, és una de les artistes d’òpera i concert més sol·licitades a nivell internacional.
Cursà estudis de piano i viola a la seva ciutat natal Midland, a Michigan i amb només dotze anys començà a prendre lliçons de cant amb Gwendolyn Pike.
Es graduà a la Interlochen Arts Academy el 1974 i completà els seus estudis a l’Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Viena amb el famós baríton Hans Hotter.
Més tard, el 1976 assistí a les classes magistrals de Phyllis Curtin i aquest mateix any debutà en el Tanglewwood Berkshire Music Center interpretant la “Theresienmesse” de Haydn amb la Boston Symphony Orchestra sota la direcció de Seiji Ozawa, qui seguidament la convidà a cantar una sèrie de concerts en el Symphony Hall de Boston durant la temporada 1976/77.

La soprano americana començà una carrera operística el 1980 com a membre de l’Òpera de l’Estat de Baviera a Munich sota la direcció de Wolfgang Sawalisch.
L’èxit internacional li arribà el 1983 amb la interpretació d’Irene a Rienzi en el Festival de Música d’Estiu de l’Òpera de l’Estat de Baviera. Fou convidada a debutar a la Lyric Opera de Chicago el 1984 i en el Festival de Bayreuth lloc en el qual realitzà el llegendari debut com a Elisabeth a Tannhäuser amb Giuseppe Sinopoli el 1985.

Des d’aleshores ha actuat en els Teatres d’Òpera més prestigiosos del món, sempre sota la direcció de directors com Riccardo Muti, Lorin Maazel, George Solti o Claudio Abbado i acompanyada de les més famoses orquestres com la Filharmònica de Viena, la Filharmònica de Berlín, la Staatskapelle de Dresde, la Simfònica de Londres, la Philharmonia Orchestra, la Royal Concertgebouw, la Gewandhaus Orchester Leipzig, l’Orquestra de Filadelfia, la Suisse Romande, la NHK i la Filharmònica de Xina, entre d’altres.

Ha participat a tots els prestigiosos Festivals Internacionals com el Festival de Bayreuth, Festivales de Pasqua i Estiu de Salzburg, el Festival d’Òpera de Zurcí, el Festival Rossini de Pesaro així com els Festivals de Lucerna, Schleswig-Holstein, Pekín, Wiener Festwochen, Prinsengracht, i Proms de Londres.

El seu repertori operístic reflexa la seva extraordinària versatilitat incloent els papers de Reina de la Nit de Mozart, Sieglinde de Wagner, Lucia di Lammermoor de Donizetti i Hanna Glawari de Lehar, Gilda i Leonora de Verdi així com Semiramide de Rossini i les grans heroïnes d’Strauss. La seva expansió vocal unida al seu desenvolupament artístic i tècnic l’han portat a especialitzar-se en el repertori romàntic alemany.



13 de Juliol 2008 - DIMITRI BASHKIROV, piano


 DIMITRI BASHKIROV

Va nèixer l’any 1931 a Tiflis, Georgia, i estudià allà amb Anastasia Wirsaladze; posteriorment també seguí estudis en el Conservatori Txaikovski de Moscú amb A.Goldenweiser.
El nom de Dmitri Bashkirov fou conegut pel gran públic a partir de 1955 quan va rebre el “Grand Prix” en el concurs “Marguerite Long” de París.
Ha tocat amb nombroses orquestres famoses, entre les que destacam la Xicago Symphony, la de Cleveland, la San Francisco Symphony, la Royal Philharmonic, la Simfònica de Viena, la de San Petersburg, la Filharmònica d’Israel, l’Orquestre de París i la Leipzig Gewandhaus Orchestra, sempre sota directors del nivell de sir John Barbirolli, Kurt Masur, Wolfgang Sawallisch, George Szell, Igor Markevitch, Evgueny Svetlanov, Kurt Sanderling, Zubin Mehta, Carlo Zecchi, Genady Rohzdestvensky o Daniel Barenboim.
Pel que fa a la música de cambra ha tocat amb el Quartet Borodin a Viena, Dubrovnik, Helsenki, la Roque D’Anthelon, Toulouse, Bolònia, Santander, Berlin…
A més d’una gran carrera com a concertista, Bashkirov és professor en el Conservatori de Moscú, Titular a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid i professor a la International Piano Foundation in Griante/Cadenabbia al llac Como d’Itàlia. Entre els seus alumnes es troben: Dmitri Alexseev, Arcady Volodos, Jonatan Gilad, Nicolai Demidenko, Dang Thai Son, Boris Blokh, Eldar Nebolsin i molts d’altres, no pocs, premiats a nombrosos concursos internacionals.
Dmitry Bashkirov ofereix master classes en el Conservatori Superior de París, a l’Oberlin College dels Estats Units, al John Gilmore Festival, al Mozarteum de Salzburg, a la Helsinki Sibelius Academy, en el festival de Santander, i a molts d’altres indrets d’arreu del món.
Bashkirov ha estat membre del jurat de múltiples concursos internacionals: Leeds, París, el Paloma O’Shea de Santander, Arthur Rubinstein de Tel Aviv, Cleveland, Clara Schumann de Düsseldorf, Enescu de Bucarest, R.Schumann de Zwickau, F.Busoni de Bolzano, S.Rachmaninoff de Los Angeles, Minneapolis….
Té el títol d’Artista Honorari del Poble de Rússia i té la medalla Robert Schumann de Zwickau així com la medalla Honorària de la Universitat Autònoma de Madrid, entre d’altres distincions.
Els seus enregistraments es troban als segells “Erato”, “Melodia”, “EMI”, “Russian CD” i “Harmonia Mundi”.




18 de Juliol 2008 - ORQUESTRA DE CAMBRA “G. TARTINI” - Antonio Cipriani, director i violí solista


 ORQUESTRA DE CAMBRA “G.TARTINI”

Ha estat fundada pel seu director, Antonio Cipriani, i des dels seus inicis ha esdevingut una realitat musical fora mida, per la seva musicalitat i so.
Ha estat convidada als Festivals italians més destacats actuant al costat d’artistes i conjunts de fama internacional com Donato Renzetti, Katia Ricciarelli, Maria Dragoni, Luis Bacalov (Premi Oscar), Mariella Devja, Viktoria Mullova, Ivry Gitlis, Leo Browuer, Nello Salza, Daniela Barcellona, Mirella Caponetti, Federico Mondelci, Carlo Donadio, Tamas Pal, Vincenzo Mariozzi, Sergej Yusckevick, Fabrizio Ventura, Efrain Franco, Mallio Benzi, Tullio Gagliardo, Niky Nicolai, Cor Ventidio Basso di Ascoli Piceno, Cor Filarmonico di Roma i el Cor del Teatre dell’Opera di Cracovia, Orchestra dei Solisti Aquilani, l’Orchestra Internazionale d’Italia i l’Orchestra Sinfonica della Provincia di Catanzaro sempre amb molt d’èxit.

Des del 2001 a més de realitzar un gran nombre de concerts a Itàlia, realitza una tournée per Venezuela, Brasil, Xina, Tailàndia, França i Espanya.
Des del 2003 és l’Orquestra estable del Teatre Comunale “G. D’Annunzio” de l’Ajuntament de Latina (Itàlia) lloc en el qual realitza cicles de concerts cada hivern i primavera.
L’orquestra ha guanyat diversos premis a concursos nacionals i internacionals.




25 de Juliol 2008 - SIMONE ZANCHINI - “CAMERA TRIO” ...Gipsy e follie free
Simone Zanchini (acordió acústic-electrònic) - Giancarlo Bianchetti (guitarra) - Stefano Senni (contrabaix)


 SIMONE ZANCHINI

Considerat un dels acordionistes més interessants i innovadors del panorama internacional, Simone Zanchini és també un recercador dels sons de la música contemporània, i experimenta amb els estils acústics i electrònics. El resultat és molt especial i particular, al qual també s’hi afegeix un personalíssim apropament al món de la improvisació.

Artista eclèctic, ha actuat amb grups de diversos estils i tendències: improvisació, jazz contemporani i música clàssica. Ha participat a nombrosos festivals com Clusone Jazz, Umbria Jazz, Tivoli Jazz, Berchidda Jazz, Sant’Anna Arresi, Barga Jazz, Mara Jazz, Vignola Jazz, Ravenna Festival, Rossini opera Festival , Teggiano Jazz ... i a indrets d’Europa i Japó.
Simone col·labora amb molts músics de fama internacional: Thomas Clausen, Gianluigi Trovesi, Javier Girotto, Paolo Fresu, Marco Tamburini, Massimo Manzi, Bruno Tommaso, Ettore Fioravanti, Mario Marzi, Michele Rabbia, Giovanni Maier,Tamara Obrovac, Krunoslav Levacic, Vasko Atanasovski, Antonello Salis, Han Bennink, Art Van Damme.

Des del 1999 Simone és el primer acordionista de l’Ensemble Strumentale Scaligero de La Scala de Milà, grup amb el qual ha realitzat gires per tot el món.
Recentment ha enregistrat dos nous discs compactes: From Art to Marocco i Better Alone. Better Alone és un projecte en el qual s’experimenta amb les possibilitats sonores de l’instrument a través de l’ús d’un particular acordió electrònic.