Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2403

El "Poeta holandés enamorado" és una escultura de bronze de 2,5 m d'alçada estarà situada sobre una plataforma de 60 cm d'altura a la rotonda d'entrada al complex residencial-hoteler. 

 

El diàmetre de la plataforma a la rodona serà de 5 m.

Aquesta escultura de gran sensibilitat plàstica i simbòlica serà l'aportació artística pública de la corporació d'empreses Cap Vermell Investments Group que gestiona el projecte.

L'escultura de Gustavo s'ha realitzat a la fosa Kunstgießerei Zimpel (antiga fosa Kras) de Berlín sobre la base de l'escultura original de l'any 2005. Aquesta fosa, amb més de 100 anys d'experiència, és on Gustavo realitza sempre les seves escultures. La seva paleta de colors a l'àcid (pàtines) permet a l'fonedor ressaltar a mà tots aquells detalls i elements que enriqueixen l'escultura. D'aquesta manera s'aconsegueix una major resistència als condicionants meteorològics i el resultat satisfactori per a l'artista.

L'anècdota del títol d'aquesta escultura està en la denominació de "holandès" en honor al pintor Vincent van Gogh, l'holandès més universal, ja que l'escultura només té una orella.

El cost de l'escultura és de més de 60.000 €, tot i que el valor de venda en galeria superaria els 100.000 €. L'escultura ja és a Mallorca i s'instal·larà pròximament donat que la inauguració del complex està prevista per abans de l'estiu.

Cap Vermell Investments Group donarà l'escultura al poble de Capdepera ja que està situada en zona pública. L'Ajuntament podria, passats uns anys, resituar l'escultura en una altra zona pública.

D'aquesta manera Gustavo contribueix, un cop més i després dels dos murals del moll de Cala Rajada, a augmentar la presència artística en els carrers del municipi on resideix des de fa més de 30 anys.

També sabem que prepara quatre vitralls per a l'església de Cala Rajada.