Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2744
La mostra presenta diferents etapes de l'obra de Joan Bennàssar


 

Joan Bennàssar va inaugurar ahir horabaixa al Centre Cap Vermell l'exposició 'On rompen les ones', una mostra pictòrica que dóna continuïtat a les escultures que hi ha al passeig marítim, inaugurades el mes de març.

Els espectadors es trobaran quadres de grans dimensions dels seus darrers anys que recullen dues qüestions presents a l'obra de Bennàssar: l'erotisme i el vi.

L’exposició estarà oberta tot l’estiu, fins el proper 28 d’agost , en horari de 10h a 13h i de 17h a 21h, de dilluns a divendres. Cap de setmana i festius tancat. A més, durant tot l'estiu hi haurà visites guiades els dijous i divendres.

Per a complementar l’exposició s’ha organitzat el cicle “Horabaixes amb Joan Bennàssar” que comptarà amb dues conferències amb professionals de reconegut prestigi, la presentació del llibre de converses de Joan Bennàssar amb Sandra Martínez, i una nit de fusió d’arts amb poesia, música, escultura, pintura i dansa. (Adjuntam el programa del cicle).

 
Amb aquesta doble exposició l'Ajuntament de Capdepera continua oferint al Centre Cap Vermell una programació artística d'alt nivell. Fa tres anys va començar amb l'exposició de Gustavo i la instal·lació de dos murals del pintor al moll de Cala Rajada. L'any passat va ser Manuel Coronado qui va portar les seves obres al Centre Cap Vermell, i enguany, Joan Bennàssar amb les escultures i els quadres.


Joan Bennàssar és un dels artistes més destacats de la pintura espanyola contemporània. Pintor i escultor, la seva carrera artística es va iniciar de ben jove i ha anat sempre paral·lela als llenguatges del seu temps. La pintura d’aquest artista ha alternat la figuració i l’abstracció. Avui, tanmateix, arribat a una envejable maduresa creativa, ha aconseguit bastir un món propi, personal, únic... I això només està a l’abast dels grans. Un món mític, màgic, genial, on la figura humana n’és la protagonista, en el qual el pintor va a la recerca de la bellesa absoluta, una bellesa física, plàstica, però també espiritual. Avui, amb un estil molt personal que sempre al que es refereix com primitivisme (així s'autodefineix ell "primitivista"), les seves pintures i escultures sobresurten per la seva gran qualitat material.