Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2197


 Sonia González (una mare de conte) ja ens va sorprendre a tots quan un vespre va contar de manera magistral el relat La máscara de la muerte roja, d'Edgar Allan Poe, en una interpretació supèrbia (amb desfressa inclosa) al club de lectura de la biblioteca de Capdepera.

 
Com darrerament ens té habituats, dia 28 de maig, a les 18h a la biblioteca del centre cultural Cap Vermell, realitzà un contacontes per als més petits, seguit d'un taller. Tota la família gaudí del relat del conte Las princesas también se tiran pedos, de Ilan Brenman i Ionit Zilberman, d'Algar editorial, una narració adequada per a l'educació dels més menuts, car s' allunya dels estereotips dels contes de prínceps i princeses a què la tradició literària, ens agradi o no, ens té acostumats. Els nins participaven  del relat contat per Sonia, que cada vegada estava més còmoda davant del públic infantil. El conte no dóna pas al decòrum, ni al que és políticament correcte i explica que qualsevol princesa, des de Blancaneus fins a Ventafocs, també es pot llufar amb tota la naturalitat del món, sense eufemismes ni rubors, com ho faria qualsevol de nosaltres.

 

 Després, la bibliotecària Magdalena Melis aprofità per a presentar un curiós conte relacionat amb el tema, que també narrà als infants. Seguidament, la quitxalla participà en un taller de confecció en paper dels vestits de les princeses.



 En definitiva, una activitat didàctica, que s' emmarca dintre de les múltiples propostes interessants, que ens ofereix la xarxa de biblioteques de Capdepera i Cala Rajada.



Cal recordar que dia 20 va tenir lloc el conta-contes de n'Aina amb el conte de "La zebra Camil·la" a la biblioteca de Capdepera. Va agradar molt, comptant amb molta participació de nins i nines que s'ho passaren molt bé.