Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2401


El cantant va fer un recorregut històric a través dels seus grans èxits.

El públic que omplí l'auditori gaudí d'una nit màgica i inoblidable.

L'associació per la defensa dels animals d'Artà i Capdepera que organitzava el concert i de la qual forma part Orion, la filla de Donovan, recaptà més de 10.000€ entre la taquilla i diverses donacions.








L'acte començà a les 18h amb la presentació per part de l'Associació en defensa dels animals de Capdepera i Artà de la seva feina i les seves necessitats. 





L'espectacle començà a les 19h amb la Loca Motora, un conjunt local amb músics veterans de la comarca on hi participa Felipe Cardiel.

El grup es possà el públic a la butxaca amb cançons molt conegudes i diversos efectes especials com les bimbolles de la fotografia.



I arriba el moment culminant. Donovan surt a l'escenari.

Donovan, que està prop dels 70 anys, conserva l'energia i la màgia d'aquella generació dels 60 que canvià el món a través de la música. 



La guitarra és per Donovan una perllongació del seu cos. Fa el que vol amb ella. De fet, en un moment donat, en va fer una descripció i fins i tot, com si fos un titella, la va fer saludar al públic. I és que Donovan quan es penja la guitarra es transforma i transforma tot allò que l'envolta. L'auditori s'omple i queda ple, encisat i encandilat. 





L'auditori del Centre Cap Vermell es convertí en una trobada d'amics excepcional. Donovan creà un clima íntim i agradós, en ambient distès, amb bromes i incitant al públic a participar de la seva música.

El concert oferí un ampli i variat repertori de les seves cançons més conegudes (Colors, Mellow Yellow,...) com de les darreres que ha escrit. També va fer un petit homenatge a la generació dels 60 cantant "Donna, donna" de Joan Baez. 
 
El trovador folk no va decebre a ningú. Per acabar va tocar amb el conjunt que havia iniciat la gala la LOCA-MOTORA dues cançons Sunshine Superman i Season of the Witch de la seva època psicolèdica i que correspon al seu tercer i més conegut disc  Sunshine Superman (1966). Foren moments molt especials amb complicitats molt directes, com podeu veure a la foto.




Aquí teniu el vídeo d'aquestes dues cançons



Entre forts aplaudiments i un públic totalment entregat finalitzà el concert.



Donovan feia molts d'anys que no tocava a Mallorca (de fet sols recorda una ocasió a Sant Salvador d'Artà- on hi te una casa-).
 


Acabat el concert, l'Associació va comunicar que la recaptació de taquilla havia estat de 7500€ i que s'havien fet diverses donacions particulars, una d'elles de 5000€. Així mateix agraí al batle i a Orion, la filla de Donovan, les facilitats per haver organitzat aquest concert.




El grup de voluntaris de l'associació amb Donovan.

Ens comentaren que Donovan ha viscut els darrers anys a Irlanda però que el seu dessig és traslladar-se a viure a Mallorca i no descarta fer els propers anys altres col.laboracions solidàries.



Per acabar, Donovan signà discs i es fotografia amb l'allau d'admiradors per més de mitja hora. 
A nosaltres ens deixà aquestes belles paraules





Per acabar un altre regal. Colors