Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2975

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA “CAP D’ANY AL CENTRE MELIS”

Centre Melis Cursach, Sa Cotxeria

Dia 27 de desembre es presentà la primera exposició col·lectiva a la Cotxeria del Centre Melis Cursach de Capdepera. Es tracta d’una mostra que recull obres de tots els artistes que han exposat al llarg de l’any i mig que fa que s’ha obert aquest espai.

 
El reglament de procediment i normes d’us d’aquest centre, aprovat pel Plenari de l’ajuntament gabelli de 04/07/2013, especifica que la cessió d’ús de la sala serà a canvi d’una de les obres que hagin format part de l’exposició, o qualsevol altre acord entre les parts com podrien ser intervencions artístiques, etc.

Des del 27 de març de 2012 al 13 de desembre de 2013 s’han realitzat 20 exposicions. D’aquestes, quatre són institucionals, dues de l’Arxiu municipal de Capdepera, una de l’Obreria de Sant Antoni i una altra de l’Escola d'Adults del poble.

 El resultat d’aquesta pràctica són 17 cessions o intervencions que composen aquesta mostra, ja que una de les artistes, Bàrbara Sirer, va donar 2 obres. Cal fer un esment especial al cas de Joan Ramis “Sineu”, que està representat per fotografies de les seves intervencions al taller de ceràmica i de les seves escultures que estigueren tot l’estiu al pati d’aquesta casa i a la plaça de l’Orient.

 Així  podem veure obres d’artistes locals ( Luís Ladaria, Catalina Flaquer, Tomeu Moll, Felip Esteva, Jaume Fuster i Pere Orpí), però també les dels que han presentat la seva obra al que anomenem estiu del Centre Melis, tots i cada un d’ells eren presents amb la seva obra o personalment: MARTO, JOAN RAMIS “SINEU”,  USCHI BURGER- PRECHT, BARBARA SIRER, PETER HOHENADL, i FRANCISCA BENNASSAR.


 
Les obres presentades seran exposades de forma permanent a les sales d’aquest casal per tal de passar a formar part de la col·lecció d’art contemporani iniciat per la Sra. Melis i que ara és municipal.


A la inauguració hi acudiren gairebé tots els artistes representats i fou realitzada pel Batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafael Fernández, i la regidora del Centre Melis Cursach, Antònia Caimari, que dirigí unes paraules al públic assistent.



Acabada la inauguració es brindà amb una copa de cava i després els artistes convidats soparen, tots junts, amb menjars que ells mateixos van aportar.