Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2303


Després d'un estiu intens, farcit d'exposicions de gtran nivell, el Centre Melis Cursach ha encetat la temporada de tardor amb una mostra ben pròpia i estimada, dedicada a l'obra de palma i que s'ha presentat sota el títol de "Llata clàssica i tradicional". La inauguració tengué lloc el divendres dia 4, en presència del batle, Rafel Fernández, i de la regidora Antònia Caimari. Aquesta fou l'encarregada de presentar l'esdeveniment i es referí a la important labor de recuperació d'aquesta artesania gabellina, de la de "ses madones de sa llata".

"Ses madones de sa llata" (Premi Cap Vermell 2012) són les protagonistes autèntiques d'aquesta exposició, en que s'hi poden veure fins a 73 peces, des de les més tradicionals fins a les més modernes, i que donen fe del gran ventall de possibilitats que ofereix l'arftesania de la palma. 






Atès que unes quantes d'aquestes "madones" són membres de la Coral Gabellina, aquesta formació va amanir la festa d'inauguració amb una actuació, breu però joiosa, en què interpretà un seguit de cançons tradicionals del seu ample repertori.



L'exposició "Llata clàssica i tradicional", familiar per a nosaltres, però segurament molt atractiva per als visitants de Capdepera, romandrà oberta fins al proper 13 d'octubre i es pot visitar de 19 a 21 hores, i els dimecres també de 10 a 13 hores.