Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 4900
Gustavo, més que un pintor

La mostra, que es podrà visitar al llarg de tot l'estiu,
recull la trajectòria d'aquest artista internacional



Des que Gustavo s'instal·là primer en el carrer Fondo i després a Son Turó (Son Jaumell), amb un egoisme que pensam que és sa, hem passat a considerar aquest artista com a gabellí, com a nostre, l'hem patrimonialitzat i ens n'hem enorgullit. Ell, al mateix temps, com qui res, ha posat el nom de Capdepera en molts dels cercles artístics europeus, principalment alemanys, i ha exportat una visió del municipi que ultrapassa els clixés de destinació turística de sol i platja.






Capdepera li devia una exposició antològica com la que s'inaugurà aquest dimarts, dia 2, i els 300 metres quadrats del Centre Cap Vermell s'oferien, ara ja sí, com a espai idoni perquè aquest pintor més conegut a l'estranger que a ca nostra, arribàs per fi, amb tota la seva lluminositat, a tota la gent del poble. I cap fita millor que aquests 50 anys de trajectòria professional de Gustavo, un cinquatenari que ha volgut celebrar aquí, entre nosaltres i per a nosaltres.
No farem aquí cap ressenya crítica de l'obra de Gustavo, suficientment glossada per especialistes reconeguts. Però és que, a més, "Cap Vermell" recollirà oportunament l'acurada presentació que de l'acte i del significat d'aquesta exposició en va fer Pere Cortada, qui va explicar prou bé tant el vessant tècnic de la producció artística "gustaviana" (magnífica troballa lèxica del mateix Cortada), com els aspectes humans d'aquest artista.
De la seva banda, Gustavo, senzill i breu, va agrair tant a l'Ajuntament com a la seva família que, finalment aquest gran esdeveniment hagi arribat a bon port.
Finalment, el batle Rafel Fernández va correspondre amb l'agraïment de la corporació municipal, tot considerant un luxe per al poble poder comptar amb en Gustavo com a veí i com a artista. El batle es va felicitar per aquesta mostra i va convidar tot el poble a visitar-la.
En aquests torns d'intervencions, un poc entre tots, ens donaren a conèixer un gran projecte que, pel que es va dir, es troba en una fase prou avançada i que, si tot va bé, es podria inaugurar abans de l'estiu de l'any que ve. Es tracta d'un gran mural de ceràmica, dissenyat pel mateix Gustavo, que es plantaria en el mur del moll de Cala Rajada. Sens dubte, si res no ho impedeix, aquell espai gris s'il·luminarà amb els colors d'aquest artista i pot convertir-se en un pol d'atracció artística.









Polítics, empresaris, amics, amants de l'art..., la inauguració de l'exposició "Can Patilla Boogie-Woogie" va constituir, com deim en titulars, tot un esdeveniment artístic i social. Una fita importantíssima, una posada de llarg del Centre Cap Vermell, la possibilitat de convertir aquell espai i de retop el nostre poble, en un referent de les arts plàstiques de l'illa.
Teniu fins al proper 29 de setembre per apropar-vos a la sala d'exposicions i per deixar-vos seduir pels colors de Gustavo i pels seus personatges. Anau-hi amb temps i lliurau-vos a una proposta única i personal d'un artista que, en plena maduresa, ens continua sorprenent. La seva vitalitat és contagiosa. No us ho perdéssiu.