Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3892

 

In the backyard

Escrita al 2011 In the Backyard va preveure i avançar algunes de les conseqüències de la crisi econòmica i el drama des desnonats que havia de venir.
Com a obra de teatre planteja la lluita entre la llibertat i la responsabilitat.
Com a història parla d'un jove, Beth, que decideix acampar al pati del darrere de la casa de Lowi.
Lowi vol que se’n vagi, però Beth demana poder quedar. Una oportunitat. Feina. Compassió. 
Però és una molèstia dins una propietat privada.
Però el dubte i la desconfiança es converteixen en amistat, en oportunitat, en feina, en compassió.
I la tenda de campanya amaga alguna cosa o algú que pot canviar per sempre Lowi i la seva plàcida vida d'executiu.
In the backyard és una peça contemporània que reflexiona sobre la lluita entre la llibertat i la responsabilitat, però també sobre l'esperança en el que queda quan ja no queda res.

L'autor:

Jaume Miró
Cala Millor, Mallorca, 1977

Llicenciat en Filosofia i Especialista Universitari en Guió i Producció de Continguts Televisius. Ha escrit les obres teatrals Noctàmbuls (1997), El funeral d’en Singelpeu (2000), Fuga (2003), L’Atlàntida (2005), Llata (història d’un retorn) (2005), Adults Normals (2007. Premi de Textos Teatrals Pare Colom 2010), Diari d'una miliciana (2009. Premi Teatre Principal de Palma 2012) i In the Backyard (2011. 2n Premi Art Jove de Produccions d’Espectacles de Petit Format, selecció Xarxa Alcover 2013/2014)), la majoria de les quals ha estrenat i publicat. Així mateix, és autor de diferents obres de teatre infantil i autor i director d'obres per a diferents edicions de microteatre a les Balears. Com a guionista i dramaturg s’ha format en diferents cursos impartits per José Sanchis Sinisterra, Syd Field, la factoria de comèdia The Second City o Albert Boadella, entre d’altres.