Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2351


El passat divendres, dia 27, va tenir lloc a Manacor la presentacióc del llibre "Planter de paraules. L'obra escrita d'Antoni Maria Alcover", de la qual n'és autor el nostre Pere Orpí i Ferrer.

Es tracta d'un treball d'investigació que l'autor va endegar en el seu temps de seminarista, 50 anys enrere, que avui arriba al públic sense gaire retocs, i que manté, per tant, la vivor d'una obra de joventut. Però, a més, es tracta d'una aportació primerenca i avançada que ens permet apropar-nos a l'obra alcoveriana amb una visió neta, sense les influències sempre pertorbadores de les nombroses investigacions posteriors en aquest camp, i a més es tracta d'un treball farcit de no poques aportacions encara ara inèdites.

La publicació d'aquest llibre ha estat possible gràcies a la Institució Pública Antoni M. Alcover, que n'és l'editora, sense oblidar l'aportació que hi hem fet des de "Cap Vermell", des de la convicció que es tracta d'una aportació valuosíssima per a conèixer en profundidat l'obra ingent de qui ha estat considerat l'apòstol de la llengua.

La presentació, en l'acte esmentat més amunt, la va fer el prologuista del treball de Pere Opí, Gabriel Barceló Bover, i d'aquest pòrtic seu n'agafam unes paraules que ens semblen prou definitòries del tarannà de l'autor i del moment pel qual passa la nostra cultura: "Tot plegat, el que ens ofereix Pere Orpí en aquesta obra d’investigació primerenca -però ben actual i assaonada- mereix l’enhorabona més sincera per haver-se decidit a publicar-la precisament en un any en què els atacs a la llengua catalana no cessen i calen referents de tota mena per solidaritzar-nos i enllaçar-nos amb els nombrosos moviments de defensa dels nostres drets identitaris que acaben de demostrar que el poble mallorquí -i català en en general- no està tan adormit com semblava a primer cop d’ull."

L' Associació Cultural Cap Vermell va estar representada pel seu president, Josep Terrassa.

El proper dia 12 d'agost, a les 21'30 hores, la presentació tendrà lloc a s'Alqueria Blanca. A Capdepera, de la nostra banda, en farem la presentació el dia 21 d'agost, a les 20 hores, en plenes festes de Sant Bartomeu; l'acte tendrà lloc en el pati de la biblioteca de Capdepera.