Les ineluctables, aquells que mai es separaran, aquells que sempre restaran plegats perquè dins cada un d'ells
sempre hi haurà la petjada de tots els altres.




La dansa més poètica


Juan Benitez (ES), Eleanor Campbell (Australia) Nelle Hens (BE), Dorothé Depeauw (BE), Ian Garside (Gb), Ana Cristina Velasquez (Colombia/NL), Florence Augendre (FR/BE) i Jean-Marc Serrano (ES) formen Les ineluctables.

Les ineluctables presentaren dissabte al centre Cap Vermell un espectacle de dansa “poètic i físic”, segons una de les components, Florence Augendre. Durant tres setmanes, vuit ballarins professionals i de renom internacional s’han concentrat a Cala Rajada per fer una residència i preparar una dansa basada en la força interior i la improvisació.

Tot i que tots ells treballen a més per altres coreògrafs, junts posen en escena una manera de ballar i sentir compartida i apresa de l’experiència de cadascun.

La companyia Quanta Art, de Jean-Marc Serrano ha estat l’encarregada de portar fins a Cala Rajada les dues residències que han tengut lloc aquest estiu, la primera, de l’italià Francesco Scavetta, i aquesta de Les ineluctables.

Abans de la residència, Florence Augendre va impartir un taller de Fasciapulsologia, una manera de connectar amb aquelles parts del cos humà més difícils de sentir. Segons explica Augendre: “És un treball amb el cos i amb el teixit que connecta totes les parts”, i segons Jean-Marc Serrano, tota la filosofia que porta és “una manera de viure”.





L'espectacle tengué dues parts. Una interior, a l'auditori i l'altra als jardins on havia muntada una instal.lació lumínica de Jean Marc Serrano.



En tot moment cerquen l'essència de cada moviment, el pequè de cada cosa, allò que el suggereix el moviemnt de l'altra. Una interacció cosntant que el resultat soregeis a cada moment. Això sí, després de molts d'assajos. Per això treballes a partir de textos molt concrets i molt poètics. I per aquesta mateixa dinàmica utilitzen molt poca música.



Les sabates, la diferència entre l'interior i l'exterior.



Si l'interior és molt bo, l'exterior és encara millor. Sembla que obrin les portes a la llibertat i interactúen de manera més intensa i ràpida.













Les ineluctables, per poc que pogueu no us perdeu la propera sessió dessabte dia 4 d'agost. Excepcionals!
Un luxe per a la Cala Rajada d'ara mateix.