Riera Ferrari, un clàssic viu











Com va dir el batle Rafel Fernàndez, en la inauguració d’aquesta exposició, i li hem de donar tota la raó, és un honor per al Centre Cap Vermell acollir una mostra com la que Riera Ferrari presenta ara sota els auspicis de l’Institut d’Estudis Baleàrics.



Els vint-i-set quadres que integren la col•lecció, monocroms, realitzats en cera i aquarel•la, posen en relleu, abans que cap altra cosa, el domini més absolut d’aquest artista – un dels grans de la pintura mallorquina –, de la tècnica del dibuix, del joc de llums i ombres, de les proporcions anatòmiques..., i tot d’una bellesa renaixentista, com bé diu el catàleg de l’exposició. Ni un traç ni una pinzellada de més. Ni de menys. La sensació de perfecció és la que s’imposa, indefugible.



En aquest home amb ales de Joan Riera Ferrari ens hi reconeixem tots, és l’home en trànsit per la vida, en un recorregut que hem d’encarar des de la capacitat d’enlairar-nos i assolir, en cada moment de l’existència, el millor i més noble de cadascú de nosaltres.



En definitiva, una exposició d’aquelles que no s’obliden, cita obligada per a tots els amants de l’art. Cal aprofitar l’oportunitat.