Lluís Ladària,
 
 l'artista retrobat

















Si els vells rockers mai moren, també als vells artistes plàstics els podem aplicar l'axioma. És el cas de Lluís Ladària, qui ens sorprengué, fa una vintena d'anys, amb una exposició d'escultura, a l'antiga sala de ca'l Mestre de Son Not i que semblava haver deixat el camp de la creació totalment aparcat, i ara torna, ple de força i de creativitat, com si els anys no haguessin passat.

El fet és que el passat dijous, dia  17, com a avantsala del Mercat Medieval, Ladària no sols va inaugurar exposició, sinó que inaugurà l'espai reservat per a aquesta finalitat en el centre Melis-Cursach, o més aviat  la primera fase d'aquest espai.

Com va dir el batle, Rafel Fernández, els responsables del centre havien volgut que l'estrena l'ocupàs un artista local, i la veritat és que Lluís Ladària ha assumit aquest repte amb un conjunt d'obres que ens conviden a pensar que en aquest lapse de temps, des de la primera exposició ençà, la seva obra no sols ha madurat sinó que s'ha diversificat. A l'escultura, bàsicament a partir del ferro i l'acer inoxidable, ara l'acompanyen un conjunt de quadres en què domina  l'abstracció lírica. El mateix artista ens confessava que aquestes obres responen a una necessitat de plasmar el seu món interior, i que una vegada iniciada la realització de cadascuna d'elles, aquestes, d'alguna manera, li marquen el camí a seguir.

En fi, que estam d'enhorabona, primer per haver recuperat un artista local que es trobava en estat de latència, i segon per haver sumat un nou espai per a exposicions, una vegada que les voltes de can Creu d'Inca han estat ocupades per altres finalitats menys artístiques.

L'exposició es pot visitar fins al proper dia 21, de 19 a 22 hores.