Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 2881

La coral gabellina i la coral de l'Alzinar realitzaren un magnífic concert a l'església de Capdepera 




En una església concorreguda, diumenge 19 de desembre de 2021, a les 18h les dues corals oferiren un magnífic concert a l'església de Capdepera per celebrar la festa de la Mare de Déu de l'Esperança, patrona de tots els gabellins. El concert també tenia una intenció benèfica, car els doblers recaptats de l'entrada serviran per restaurar la capella des Carregador. 

Primerament, la Coral de l'Alzinar, magistralment dirigida per una enèrgica i incombustible Elionor Gómez Quintero Garau, va interpretar peces de Nadal tan rellevants com tradicional “Oh, arbre sant”, amb arrenjaments de Ll. Farreny, seguidament sonà la popular “Vou veri Vou” de H. Noguera i Aulí, per a donar pas a “Per damunt la neu” de W. Martin i finalment la coneguda “Campana sobre campana” de A. Perez Moya. D'altra banda, va ser sorprenent el solo de Marisa Rojas, qui s'elevà com la gran cantant que és, mentre aconseguia unes notes agudíssimes i gairebé es va fondre amb l'església en la interpretació de Amazing grace de J. Newton. També destacaren les guitarres de Maribel Lliteras i Andreu Parra, que han demostrat la implicació total en els esdeveniments musicals del poble, a més de fer sonar meravellosament les seves 12 cordes.
 





Seguidament, la Coral Gabellina, més nombrosa, va demostrar que és capaç de fer un concert amb una solidesa excepcional, la maduresa interpretativa de la coral els portà a cantar Edelweiss de Roger & Hammerstein, Panis angelicus, amb un gran solo a la veu de Pere Llabata qui demostrà la seva capacitat cantaire i de lideratge i anar una mica més enllà en el seu paper dins la coral, fet que era del tot necessari. També sonaren Anem pastors, de Martorel-Orpí, aquest darrer formava part de la coral, és a dir en la doble vessant d'autor i d'intèrpret, fet de gran valor. Elegant i suau va ser la interpretació de la Nadala dels mariners de De Sousa, que comptà amb la particularitat de Climent Crespo al tambor, també sonaren Noche de paz i la celebrada Feliz Navidad de J. Feliciano. D'altra banda, s'ha de destacar la participació de la violinista Carme Alzina, qui demostrà una vegada més que és capaç d'enfrontar-se a qualsevol repte musical, a més de participar en un esdeveniment que fa poble. No hem d'oblidar tampoc l'aportació al piano d'Eva Artigues i de Yannick Wilken, que han madurat qualitativament en la seva carrera professional i que també tenen un futur musical prometedor.
 


 

Finalment, ambdues bandes s'ajuntaren per interpretar un Adeste Fideles que emocionà el públic assistent, els cantaires vestits amb les gorres nadalenques, s'acomiadaren dels espectadors amb un «Molts d'anys!», que sonà alt i sonor, en una església decorada amb les tradicionals neules nadalenques; també fou important l'agraïment pels esforços que ha fet el públic fins i tot durant aquesta sisena onada pandèmica, que demostrà el jove i nou rector del poble, Francesc J. Bernabeu, qui ja veu que la reforma de la capella des Carregador pot ser ja una realitat gràcies a les aportacions dels feligresos. I és que en definitiva es tractava d'un concert solidari, però també festiu, perquè la festa de l'Esperança és símbol identitari de totes les gabellines i gabellins que es donaren cita en un concert memorable i acollidor,  que també serví per donar pas a l'esperit Nadalenc que s’espera que ens acompanyi en aquests temps difícils però també de conxorxa espiritual i musical. Llarga vida a les corals, llarga vida a l’Esperança!

 

Joan Cabalgante i Guasp