Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1657
La Federació de Bandes de Música aconsegueix l'agermanament de les dues orquestres, que no es produïa des de feia més de 40 anys



El passat diumenge 19 de Setembre de 2021, a l'amfiteatre de na Batlesa d’Artà, es congregaren gairebé unes 200 persones, que presentaren l'acte insòlit de la unió de les dues bandes de música municipals, la de Capdepera i la d'Artà, per a interpretar un concert que pot ser un bon començament per a fer més actuacions conjuntes. El president de la Federació de bandes,  Joan Carles Julià, en una simpàtica presentació, també tingué temps per recordar el mal moment que han passat les bandes de música arrel de la pandèmia i com d'important era aquest nou concert. Les dues bandes són peces importants de la música dins la comarca de Llevant.
 


Primerament, encetà l'actuació la banda de Capdepera, que ja s'havia estrenat setmanes abans amb el concert oferit al pàrquing de la piscina municipal gabellina; Marc Forteza entrà amb bon peu i decidit per dirigir l'actuació. S’ha de dir que el concert va ser molt mesurat, però ben animat. S’ha de considerar que l'actuació es realitzà fora poble, tot i que la proximitat feia més còmode l'actuació. Les interpretacions d’Avengers, Guardians de la Galaxia, This is me, foren del tot dignes així com la melòdica Bohemian Rapsody o l’animosa La, la…land, que el públic acompanyà amb ritme i força. Es pot dir que el concert que realitzà la banda va ser molt meritori, perquè tots els components varen donar el millor de sí mateixos, des de la secció de vents fins a la percussió.


Seguidament, després que la nostra banda abandonés l'escenari va ser el torn per a l'orquestra d’Artà, molt més nombrosa  que la gabellina. Tant el públic artanenc com el gabellí varen gaudir d'aquesta orquestra, que també felicità l'esdeveniment convocat per la federació; el director de la banda, Joan Moyà, va comunicar que ell portava 25 anys al capdavant de la Formació i no recordava que ambdues orquestres s'haguessin ajuntat mai. D'altra banda, la solemnitat de la banda va sorprendre els assistents que alguns, davall dels tarongers estant, seguien el ritme del primer pasdoble. La serietat d'aquesta música es va veure contrarrestada quan s'interpretaren altres composicions com a la banda sonora de La vida és bella o A night at the movies. Altres peces que sonaren amb solidesa foren Dakota, El consejo, el Concerto d’amore o Everest.




En definitiva, va ser un concert memorable, en una nit de lluna plena, on les dues bandes feren que la música de la comarca es veiés reforçada i en sortís ben parada, amb un gran públic que pogué gaudir de l'espectacle. El recinte va ser un espai ben aprofitat i l'acte es va cloure amb una entrega d'un lot de productes del director de la banda d'Artà al de Capdepera, a més d'una teula artesanal pintada, que consolidava una relació amistosa que s'espera que sigui duradora i que doni els seus bon fruits. Així que només es pot donar l'enhorabona a ambdues bandes i ànim per continuar endavant. Estaria bé pensar amb la possibilitat d'oferir la mateixa actuació al nostre poble.

 

 

Joan Cabalgante Guasp