Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1844
El documental, centrat en la paleontòloga Dorothea Bate, es va projectar ahir a CineCiutat i s'emet dissabte 5 a les 21.40 h a IB3.



Dorothea i el Myotragus, documental dirigit per les directores Núria Abad i Marta Hierro que incorpora l'animació i les il·lustracions de la col·laboradora d'aquest diari Elisa Martínez per tal de recrear els diaris escrits en Balears per la paleontòloga Dorothea Bate, es va estrenar ahir a CineCiutat, a Palma. 

La presentació fou llarga i parlaren les directores, la il·lustradora, productors, Andreu Manresa, Director d'IB3 i altres responsables polítics. Es va fer una agraïment públic a l'Ajuntament de Capdepera representat pel batle i el nou regidor de cultura per la seva col·laboració en el film.

La cinta tengué una gran acceptació i els presents sortiren de la sala gratament sorpresos, tant pel tractament informatiu com pel ritme i els recursos narratius. El documental aprofundeix en la figura de Bate, una dona que va lluitar contra els estereotips de gènere en la seva època i es va erigir en descobridora de misterioses espècies extingides a la Mediterrània, entre elles, el Myotragus balearicus. Després de la seva projecció en CineCiutat, el documental s'emetrà a IB3 Televisió el proper dissabte, a les 21.40 hores.

L'equip del documental va tenir accés als diaris que va escriure Bate durant els tres viatges que va realitzar per Balears així com als fòssils que va trobar a la Mediterrània, i que es conserven al Museu d'Història Natural de Londres. El projecte és una producció de MOM Works en coproducció amb IB3.