Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 3435
Els alumnes del CEIP s'Alzinar comparteixen pinzell amb un gran artista en un mural de 40m2


El mes de setembre els alumnes visitaren l'exposició de GUSTAVO al Centre Cap Vermell. Allà els hi feren una proposta didàctica que professors i alumnes acolliren i desenvoluparen amb gran interès. Es deia "A partir de Gustavo..." pintaven un personatge de Gustavo i també en creaven un de nou a partir d'una part del personatge de Gustavo. Tal com ell ho fa. 

El resultat fou sorprenent. Per la seva creativitat i qualitat artística. Gustavo visità els centres educatius i compartí unes hores amb l'alumnat. Fou una experiència molt enriquidora que acabà en una exposició pública al Centre Melis Cursach i al Centre Cap Vermell. "A partir de Gustavo..."

Però la cosa no quedà aquí. L'equip directiu del centre plantejà a GUSTAVO que aquesta relació artística no podia quedar en una sola visita i que els hi agradaria comptar a l'escola amb un mural, amb un dibuix públic de l'artista fet amb els al·lots i que deixàs constància d'aquesta relació artístico-afectiva que s'ha creat al llarg d'aquest procés. Una experiència que pocs infants poden tenir i que, ben segur, no oblidaran en sa vida.

Així, el centre escolar compta amb un valor afegit, un mural que dona la benvinguda a tota persona que entra per la part de dalt de l'escolar i que, ben segur, no podrà més que deixar escapar, inconscientment un somriure. A més, embelleix l'escola, enriqueix el patrimoni i fa el centre escolar únic.


La gestació d'aquest mural ha estat molt meditada i laboriosa ja que, per la dimensió de la paret, ha s'ha necessitat seleccionar molts personatges. 15, en concret.


Una vegada preparada la paret i seleccionats els personatges per GUSTAVO, l'artista pintà amb un retolador gruixut cada un dels personatges. 




El traçat amb retolador es remarca amb el pinzell negre encara més gruixat.




I a partir d'aquí entren en acció els alumnes, que en petits grups, pinten amb GUSTAVO la zona seleccionada amb el color marcat.


La feina va a bon ritme i els grups s'alternen a l'hora de donar color. El més difícil és retallar i perfilar a ma alçada en una superfície tan extensa. GUSTAVO calcula que estarà enllestit en un mes.



Tots estan molt orgullosos de la feina que fan. GUSTAVO està molt content d'aquesta experiència, que en uns mesos es repetirà a s'Auba. Comenta que, "a punt de complir el seu 81 aniversari, ha arribat a vell sense ser adult"



El professorat també hi participa.



Aviat serà necessari treballar des de la bastida. 


Així ho han vist els companys d'IB3



GUSTAVO cada dia ens sorprèn amb nous projectes. També durà a terme un altre mural situat a l'entrada per l'escala de la plaça Constitució amb personatges de fibra de vidre. I és que GUSTAVO no te aturai. I que continui així molts d'anys!