Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 4425
La proposta artística és de Gustavo, que enguany celebra el seu 80 aniversari


El passeig marítim bull. Aquesta setmana s'han començat a instal·lar les escultures de Gustavo. I ens conten que no s'acabaven d'instal·lar i la gent ja feia coa per fer-s'hi la foto. I és que Gustavo és un artista tant conegut com estimat. Els seus colors són inconfusibles. Els seus personatges, també. Rere la sorpresa inicial sempre penses, sí; sols poden ser de Gustavo. Són com ell sempre les defineix: "personatges grotescs en situacions absurdes".




Són escultures de polièster i d'altres de ferro. Les primeres de 2,5 metres d'alçada i les de ferro de diverses mides. S'inaugurarà dissabte dia 6 d'abril. Mentres els vianants del passeig ja gaudeixen del nou paisatge que conforma la mar amb l'avi-fauna gustaviana (ocells, moixos i ànecs).

Aquesta serà la primera de les propostes que GUSTAVO farà a Capdepera al llarg del 2019 tot celebrant el seu 80 aniversari. També està prevista una exposició al Centre Cap Vermell i una altra a Can Patilla.

No podem més que mostrar la nostra satisfacció per aquesta proposta. Estam segurs de que serà tot un èxit i que suposarà un abans i un després en les propostes artístiques del passeig marítim que l'ajuntament realitza per cinquè any consecutiu. De fet, ens agradaria, com els tres darrers anys, convocar un concurs de fotografia.



Tot i que la identitat artística de Gustavo és com a pintor, sobre teles, ell mai ha renunciat a les tres dimensions. De fet, a principis dels 90 començà amb les escultures a partir d'objectes quotidians. Ha pintat onsos i vaques. Compta amb una col·lecció de més de 25 escultures de bronze a partir del seus personatges i recentment, n'ha dissenyat diverses en gran tamany de polièster.

Per celebrar el seu 80 aniversari ha fet una sèrie d'escultures de resina que es podran adquirir a un preu molt popular.



A continuació en teniu una mostra de les cinc instal·lades. I, no espereu que vos ho contin. Anau al passeig a veure-les.