Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1849


      





No és la primera vegada que un mitjà professional es fixa en "Cap Vermell" i ens posa d'exemple de dedicació i de bona feina dins el segment que s'ha donat a conèixer com a "premsa forana".

En aquesta ocasió ha estat el veterà i reconegut "Mallorca Zeitung", el rotatiu per excel·lència dels alemanys residents a la nostra illa, el que ens ha tret a rotlle en un reportatge precisament dedicat a l'associació de la Premsa Forana de Mallorca, i a les 37 publicacions que resisteixen malgrat la crisi i malgrat la desaparició de les ajudes de l'administració. 

El periodista Frank Feldmeier, a més de parlar amb el president de l'associació, Rafel Oliver, posa tres exemples de la vigència d'una premsa de proximitat i en català: "Díngola" (Sineu), "Sa veu de Sóller" i "Cap Vermell". En el nostre cas, som reconeguts com els pioners de la premsa forana en format digital i, com no, s'hi esmenta una trajectòria que començà l'any 1980 i que, actualment, abasta, a més de la web, un anuari en paper i una tasca editorial que no atura de créixer i que ja duu 16 llibres publicats.