Aquest concurs, que arriba a la 4a edició, han comptat un any més amb el patrocini de l'Associació Cultural Cap Vermell



El dimarts, 15 d’abril, va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis Ploma de Ferro, en la categoria juvenil, guardons que han arribat, amb aquesta, a la quarta edició. Això vol dir que fa quatre anys que la convocatòria juvenil va quedar deslligada de la general i es va adreçar específicament als alumnes de l'Institut de Capdepera. L'organització, una vegada més, ha anat de la mà del Servei d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament i el patrocini econòmic, un altre pic, l'hem assumit des de l'Associació Cultural Cap Vermell.  

En aquesta edició del 2014, les narracions presentades a concurs han estat un total de 74 narracions, i prèviament han estat avaluades com a treball acadèmic pel Departament de Català de l’IES Capdepera. D'aquestes, en quedaren 6 com a finalistes, corresponents a l'alumnat dels tres nivells educatius (1r i 2n cicle d'ESO i Batxillerat/ PQPI), amb una dotació econòmica de 300€, sufragats per l’Associació Cultural Cap Vermell.



A més de la dotació econòmica, els alumnes foren obsequiats amb un diploma i un lot de llibres.

I els alumnes guanyadors va ser:

- De 1r cicle d'ESO: Miquel Àngel Barceló, amb “Les aventures de n'Asmir”; Aina López, amb “Diari d'un supervivent”; i Pere Alzamora Llabata, amb “El pont maleït”.
 
- De 2n cicle d'ESO: Jofre Martínez, amb “Nits de fantasia”.

- De Batxillerat: Àngela Aso Serapio, amb “Trencats”, i Laura Gómez Lindo, amb “La nineta”.
 


Aquestes obres guanyadores es publicaran en propers mesos en suport digital i s'està gestant una publicació recopilatòria d'aquestes quatre darreres edicions, que es presentarà dins el mes d'octubre.

L'acte va estar presidit pel director de l'IES Capdepera, Llorenç Llop, i pel professorat del departament de Català. Hii assistiren el batle, Rafel Fernández la regidora Carme Corraliza; Maria Àngela Melis, del SAL, i Jaume Fuster, en representació de "Cap Vermell".