Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2542

  El proper dissabte, idò, nou Ajuntament. 
  Renovades il·lusions.



   Lleó entrat en faixa











 

“L’avantatge se l’enduu aquell que aprofita el moment oportú”  (Johann Wolfgang von Goethe, poeta, novel·lista i dramaturg alemany).

 

Abans que surti a la llum el comunicat d’UCAP explicant la negativa del  PP a pactar amb ells, cosa que donaria als “ucapites” la possibilitat de reeditar l’anterior pacte amb el PSOE i PSM, el “Lleó” que subscriu (en aquesta darrera col·laboració a “Cap Vermell” – revista que no és veritat que sigui parcial, sinó que té obertes les portes de pinte en ample a tota classe d’opinions, i ho demostra el fet que hagi publicat les meves “lleonades”, que deixen, tal volta, molt que desitjar) – vull, com dic, en aquest el meu darrer article, deixar clar que, per la meva part,  no hi ha cap interès perquè UCAP pacti amb un o amb l’altre bàndol. Tant me fa.

 

Tampoc em preocupa, ni molt ni gens, que Mateu Melis (tot sol o amb el seu “Grup”) resti absorbit per UCAP, la qual cosa res a veure tendria amb ser un trànsfuga, quan es tracta de perseguir el bé del poble…

 

I escric això perquè, enfront de la impossibilitat (per utòpica que paregui, però realitzable, com  ja vaig dir en la meva anterior opinió) de formar un ample consens entre totes les forces polítiques sorgides de les darreres eleccions municipals, en benefici de Capdepera, tant m’és ja qui pacti amb qui.

 

Realment, res vol dir pactar amb qui tendrà el poder polític total a  la Comunitat, per aconseguir els rèdits més profitosos per al nostre municipi. N’hi ha que han dit que, a la darrera legislatura (a Palma comandaven els mateixos que a  Capdepera), el gabellins no hem tengut cap avantatge.

 

No voldria que s’interpretàs – pel que dic al començament d’aquest escrit – que aquest “Lleó” coneix, per endavant,, el que ha de fer un o altre partit. Això no implica ni  militància ni simpaties amb ningú. Si de cas, i a jutjar per la meva forma de redacció ( en català i escrivint a “Cap Vermell”, i ja he dit que aquesta serà la darrera vegada que ho faci), les meves preferències es vinclarien cap al PSM. 

 

El “Lleó” va p’enmig i té unes orellotes (per escoltar...) I també ulls (per veure-hi i per llegir)  i li agrada presumir d’intel·lectual. Si no, a què vénen aquestes cites literàries amb les quals encapçala els seus comentaris? “Pa’ fardar”, dirien els castissos. Idò no. Un altre escolliria una fotografia o un dibuix per a il·lustrar l’article; aquest “Lleó”, no. Aquest “Lleó” les passa p..., amb perdó, per poder localitzar una cita de qualque autor per a arrodonir el seu comentari. I així el seu “ego” resta satisfet.

 

El proper dissabte, idò, nou Ajuntament. Renovades il·lusions. Coincidiran aquestes amb les del veïnatge? Podrà fruir, el poble, de l’estat de benestar tant delejat?

 

Tot hom així ho espera, no hi cap la decepció. Quina sorpresa seria que tots es votassin a tots i naixés així un Consistori unit amb un únic objectiu: Capdepera!

 

Adéu,   

 

LLEÓ POSAT EN FAIXA